Skip to main content
  • 4.03.2017.

Napušteni klubovi diljem svijeta – runda 2.!

Kao svezak drugi zajedno krećemo u nastavak onoga što se nije nastavilo, već je ostalo zauvijek zamrznuto u jednoj točci u vremenu kao mutno sjećanje i neispunjeni potencijal alternativnih budućnosti prostora koje se nikada nisu dogodile.

 
Nakon inicijalno predstavljenih napuštenih plesnih prostora još jednom se vraćamo na ovu pomalo melankoličnu jeku. Postoji nešto neobično dirljivo čemu želiš odati poštovanje pri pogledu na nekada glasna mjesta druženja koja su sada tihe ruine, nešto se dogodi u procjepu fantazije i realnosti koje generira potrebu da gledaš, kao da će na neki način pogled i svijest tebe kao promatrača zaustaviti propadanje barem na tren. Pa u novih nekoliko krećemo niže:
 
Klub na Lexington aveniji, Hull, VB
 
Zatvoren je 2005. i razrušen nekoliko godina kasnije. Mjesto sada zjapi prazno i čeka gradnju Hilton Hotela. Fotografije su snimljene godinu dana nakon zatvaranja. Posteri su još stajali na zidu, barski stolci i podij zakopani su pod slojevima prašine, a ovo mjesto na koje su zalazili Hull clubberi sada živi samo u sjećanju.

 
 
 
Satellite Lounge, New Jersey SAD
 
Izvana ne izgleda kao ništa posebno,samo napušteni nuklearni bunker čije unutrašnjost je bila transformirana u sjajni klub, negdje tamo daleko kod praznog parkirališta izvan puta koji je zgodan ikome. Mjesto je postojalo sasvim daleko od svijeta, samo za sebe na nekoj opskurnoj ruti i koju možeš pronaći samo istraživanjem ili ako te netko odvede. Sada izgleda kao kolateralna šteta potresa visoko na Richteru pružajući samo natruhe onoga što je nekada bio.

 
 
 
 
 

 
 
Park Nightclub, Whitehaven, Cumbria, VB
 
Bivši bazeni u 80-ima su pretvoreni u klub, koji je vrata zatvorio 2004., da bi se 2015. našao na ljestvici klubova za koje plesači žale što više ne postoje. Psihodelični prostor izgledao je pomaknuto u svojim najboljim danima, a danas nalikuje sceni iz srušenog svemirskog broda (koji je još totalno ogoljen nakon što je azbest nađen u zidovima).

 
 
 

 
 
Disco G-B, Poljska
 
Plavi dragulj poljske poznat pod imenom Disco G-B neobična je kombinacija dekora koji hipnotizira i izaziva neobično ugodno gađenje koje osjetiš kada znaš da prisustvuješ nećemu trashy, ali ipak uživaš. Pogledaš li potrgane cementne grede. one nisu noviji rasplet nakon zatvaranja. Težinu zida nose zapravo čelične šipke, a grede su  namijenjene jednostavno tome da izbezume plesače koji upadaju po prvi puta i prisutne su, jednako potrgane, od samih početaka.
 
 
 
 
 
 
wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop