Skip to main content
  • alt

8. Outlook opravdao party reputaciju Pule

Ekipa koja je gradila tvrđavu Punta Christo podobro je uglavila kamene blokove kada ih ni ovakvi sound systemi ne mogu srušiti.

 
No to ne znači da najveće europsko slavlje bas kulture nije protreslo kamene zidine. Sve ukupno 15 000 ljudi topotalo je stopalima Outlookovih lokacija od 2. do 6. rujna. Startni pištolj je udario među lukovima dvije tisuće godina starog zdanja pulske Arene, jedne od najljepših svjetskih otvorenih pozornica. Među zidove u kojima su zarobljene već tisuće priča u 7 sati glazbe predstavilo se 40 glazbenika u šest ekipa:  Gabriel Garzón – Montano, Trojan Sound System, Jurrasic 5, SBTRKT, Gentleman’s Dub Club i Roni Size Reprazent Live.

alt

 
Uslijedilo je premještanje u Štinjansku tvrđavu gdje je kroz 4 dana i noći Outlook bio domaćin žanrovskom koktelu duba, reggaea, hip-hopa, drum’n’bassa, junglea, grimea, garagea na 12 pozornica i 50 brodskih zabava i urlanja na pučini, sve s preko 300 renomiranih svjetskih glazbenika.

alt

 
Svakako treba izdvojiti sjajan hip-hop duo Run the Jewels, englesku grime atrakciju Boy Better Know, lirički nadmoćnu Kate Tempest, legendarnog Beenie Mana te Davida Rodigana koji su zatresli glavnu pozornicu Harbour. Moćna drum’n’bass mašina Noisia zavladala je Clearing pozornicom, a na istom mjestu je i Madlib s prijateljima Pete Rockom, J Roccom i Moodymanom održao tečaj iz hip-hopa i glazbene povijesti, dok su dubstep pioniri Digital Mystikz proslavili 10 godina karijere. BadBadNotGood vladali su pozornicom na plaži, a legendarna Just Jam ekipa obilježila je Void pozornicu.

alt

 
No kako je dobra publika educirana publika, ove godine Outlook festival može se pohvaliti i jakom edukativnom komponentom. Svakodnevne radionice i predavanja u prostoru Knowlegde Arene ugostili su neke od najpoznatijih glazbenika današnjice, kao što su producentski dvojac Dusky, Icicle i moćni drum’n’bass kolektiv Noisia, dajući tako priliku da se pobliže upoznaju izvođači i najnoviji trendovi u produkciji.

alt

 
Po prvi puta program s pozornica prenosio se uživo s tvrđave kao i s Beach stagea što je omogućio svjetski poznati medijski partner Dailymotion, dok se poznati brand Red Bull Music Academy priključio prijenosu probranih koncerata na cijelom festivalu. Koncert otvorenja u Areni uživo je prenosio Hrvatski Radio Pula.
 
Do nekih novih ljeta, novih urlika i tonova u Puli, Outlook ekipa vas pozdravlja!
dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2