Skip to main content
  • 22.04.2016.

Dvodnevna ekskurzija i promocija LCFa u Njemačkoj

Nastavljajući započetu tradiciju promocije, skupina pulskih i beogradskih umjetnika sastala se u Hamburgu i Berlinu kako bi Njemačkoj populaciji predstavili ovogodišnje izdanje festivala Life Celebration.

Piše: 


Prvo mjesto hodočašća bio je Hamburg. U klubu Juice održan je prvi promo party, na kojem su nastupali Micro Hell, Rix, ManMachine, Imaginaruim, Sonic Entity, Vertex, Riodario, Six AM, Psycrow i Ov Silence.

Unatoč vrhunskom line upu, očito je da njemački dio promocije nije odrađen kvalitetno s obzirom da nije bilo publike, tj. svega 100tinjak zaljubljenika psihodeličnog zvuka.

Koliko je stvar zapela u Hamburgu toliko je organizacija u Berlinu bila sjajna. Subota je, dakle, bila rezervirana za promo party u Berlinu, koji se održao u klubu R19. Uz psy floor ovdje su bili prisutni i chill floor za posjetitelje koji se žele malo opustiti, kao i techno floor, što je za naše lokalne pojmove čudno, no u Berlinu se tradicionalno na događajima vezanim uz elektroničku glazbu uvijek organizira i techno floor, kao znak kohezije glazbene elektro scene.

Klub su vrhunski izdekorirale skupine Fluffy Flowers iz Berlina, Fluooroptic (Werl) i Dark – Edlic iz Potsdama. Za vizualizacije bio je zadužen Budaya iz Berlina. Vizualno je klub doveden na zavidnu razinu, a uz odličan sound system na svim ponuđenim floorovima zabava je bila zajamčena. Od samog početka (klub se relativno rano napunio posjetiteljima) ljubitelji elektroničke glazbe pojavili su se na flooru i spremno podržali Dje, što je dakako i samim izvođačima imponiralo te su dali sve od sebe da zadovolje očekivanja posjetitelja.

Prema podacima organizatora, prisutno je bilo preko 500 posjetitelja, što pokazuje koliko je uspješno i kvalitetno odrađena promocija, za razliku od Hamburga. Line up je bio isti kao i večer prije, uz dodatak Dja Der Lotha. Na chill flooru predstavio se još jedan pulski Dj, Meho, koji je prisutne opuštao kvalitetnim down tempo zvukovima a koji djeluje i pod imenom Neonsky te se bavi i produkcijom, a u suradnji sa Riodariom održao je više live setova na festivalu Life Celebration.

Posjetitelji su isto tako mogli pregledati i trgovine sa prigodnim sadržajima, tzv. štandove, te pritom i kupiti nešto da ovjekovječe trenutke zabave. Mora se spomenuti da se i besplatno djelila i hrana (đuveđ) na eventu kao potpora da posjetitelji imaju snage plesat do kasnih popodnevnih sati.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk