Skip to main content

Eksplodirala šesta Hartera + fotografije

Eksplozija prvoga dana šeste Hartere dogodila sa na Tuborgovoj glavnoj pozornici koju su minirali Dubioza Kolektiv, Atari Teenage Riot, Symbol One, Duke Dumont i Erol Alkan.

Piše: 

Naslovna foto

Klaxons

Prvoga dana šeste Hartere  na Tuborgovoj glavnoj pozornic  dočekao nas je opušteni, ali energični zvuk Dubioze kolektiv koji su započeli večer pozitivnim regge, dub i rock melodijama.  Bosanski duh i politički osviještene poruke probudile su Harteru iz njenog jednogodišnjeg sna.  Riječka kultura kasnih izlazaka uzrokovala je polu prazanu halu, no Dubioza je svejedno uložila svu svoju energiju kako bi pripremili teritorij nadolazećim izvođačima.

U jednom trenutku Harterom se prolomila velika buka, a na Tuborg pozornicu izašli su Atari Teenage Riot. Ti su nas neuništivi glazbeni aktivisti, nakon dugogodišnje stanke,  agresivno pokušali osvijestiti kombinacijom techna i punka. Naravno, u tome su bar na kratko uspjeli, a  ljudi na Harteri su skakali, pjevali i vrištali, oduševljeni glasom anti-nacističke propagande koji je bio popraćen autentičnim performansom vrijednim svake sekunde naše pozornosti.
Nakon revolucije Atari Teenage Riota, konačno se predstavljajući domaćoj publici,  Symbol One su uspostavili ravnotežu ritmova i melodija. Bili smo sretni i ponosni slušajući nu-rave u Hrvatskom izdanju. U svakom slučaju,  opravdana im je svaka pohvala izvan naših skučenih nacionalnih granica.

Nakon njih na Tuborg pozornicu se popeo Duke Dumont, simpatični, talentirani i trenutno vrlo cijenjeni DJ koji je veliku halu Hartere popunio  ljudima željnim plesa i zabave.  Pokazao je Riječanima što je fidget i omogućio im divljanje uz zvuk koji  se rijetko čuje na ovim  prostorima.  Kao šećer na kraju, Erol Alkan je potpuno osvojio posjetitelje Hartere. Prostor se ispunio specifičnom raveerskom energijom kako bi publiku ostavio žednima plesa i vratio ih idući dan na duplu porciju P.L.U.R.-a.

FOTOGALERIJA PRVOG DANA

Hartera potvrdila svoj kultni status

Cijelonoćna fešta na Tuborgovoj glavnoj pozornici  zasigurno je potvrdila status Hartera festivala te se može reći da Rijeka ima proizvod kojim se može pohvaliti cijela Hrvatska.    

Zadnji je dan Hartera festivala  u šestoj godini bio jači no ikad, a izvođači na glavnoj Tuborgovoj pozornici su bez sumnje opravdali sva očekivanja. Sve je počelo s odličnom riječkom skupinom Quasarr koja je svojom svirkom zagrijala publiku za već dobro poznate TBF-ovce. Beat fleetovci su u maniri prekaljenih profesionalaca svojim furioznim nastupom pošteno rasplesali publiku koja je energično pjevala sve refrene sa svojim splitskim ljubimcima.

Nakon TBF-a binu preuzimaju britanski Klaxonsi, ultra popularna skupina koja je imala za opravdati prošlogodišnji izostanak. Klaxonis su, očekivano, priredili nezaboravnu svirku o kojoj će se još dugo pričati. Svi prisutni su se složili da je definitvno bilo vrijedno čekati britance koji su svojim nastupom doslovce raspametili brojne posjetitelje u velikoj Harterinoj hali.  Nakon Klaxonsa na glavnu Tuborgovu pozornicu su se popeli njemački Moderat, projekt renomirane elektroničke skupine Modeselektor i Apparat, dovodeći prisutne do samih granica ekstaze s hitovima poput A new error i Rusty nails, upotpunjenim zavodljivim vizualnim performansom. Euforiju su nastavili dva člana njemačke skupine  Digitalism, koji su svojom mješavinom nu rave i electro hitova nemilosrdno držali prisutne budnim do ranih jutarnjih sati.

Cijelonoćna fešta na Tuborgovoj glavnoj pozornici  zasigurno je potvrdila status Hartera festivala te se može reći da Rijeka ima proizvod kojim se može pohvaliti cijela Hrvatska.

FOTOGALERIJA DRUGOG DANA

sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop