Skip to main content
  • 23.03.2015.

Nox festival protutnjao Šibenikom

Ove subote Šibenikom je protutnjao kvalitetan underground zvuk predvođen Nox festivalom.

Piše: 


Za ovaj projekt pobrinula se udruga Nota Šibenik koja ima za cilj promovirati elektroničku glazbu u svom gradu. Festival je u subotu 21.3. privukao nešto više od 400 posjetitelja koji su na šestosatnom glazbenom putovanju slušali Zadranina Liquida, Šibenčanina Schevu i gošću iz Njemačke Mahdu Daddari.

"Kapa dolje" za ponovno buđenje posrnule šibenske scene i ekipu okupljenu oko Nox festivala, jer ono šta rade definitivno će ostaviti utjecaj na ovaj grad i edukaciju mladih, te što je najvažnije uspavanu scenu konačno uzignuti na kvalitetan nivo. Reakcije publike su i više nego pozitivne u što smo se uvjerili pričajući sa mnogim posjetiteljima prošle subote.

Ne zaboravimo spomenuti i DJ-e koji su sinoć dali ogroman doprinos ovom događaju. Od samih početaka, hladne betonske zidine oplemenjene toplim vizualizacijama VJ Kymere zagrijavali su zadarski Liquid i šibenski Scheva. Šlag na kraju i totalni delirij na podiju ipak je napravila glavna gošća i kako je nazivaju techno princeza Mahdda Dadari iz Njemačke, čiji beat se nije spuštao nisko do samog kraja. Publika je na kraju vikala "oćemo još".. a taj "još" vrlo brzo se nastavio kao "after" na drugom kraju grada u caffe baru Mangan.

U osvit zore Mangan su napunili brojni poklonici e-zvuka, njih oko stotinjak željnih novih uzbuđenja na plesnom podiju. Muzika je davala "feeling" koji je vladao nekad na partijima. Uz trake koje često običavamo čuti na afterima našlo se i podosta onih koje smo znali slušati na partijima prije 10 i više godina. I ovdje je u nešto intimnijem i toplijem ambijentu bilo vrlo plesno i zabavno.

Za kraj valja istaknuti da trenutno u Dalmaciji nema boljeg underground prostora od ovog u šibenskom Importaneu. Ekipi Nox festivala zahvaljujemo na kvalitetnom supportu i druženju, te se nadamo da će ovakvih vrijednih događaja biti i ubuduće.

Pogledajte cijelu fotogaleriju s Nox festivala.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk