Skip to main content
  • ade

Profesionalni dojmovi domaćih predstavnika s ADE-a

Na ovogodišnjem Amsterdam Dance Eventu na kojem je i Klubska Scena bila delegat prisustvovali su i regionalni predstavnici, pa vam predstavljamo njihove dojmove.

Piše: 

Naslovna foto

ade

Kako su ADE doživjeli DJ-ana i producentica Miss Sunshine, DJ/producent Blacksoul, Marjan Lopuh iz agencije za booking Flow Managment i Gregor Zemljič (Earresistible Mastering), vanjski predavač na SAE. Komentare ostalih predstavnika Petra Dundova kao i Dejana Labora iz Aquariusa do trenutka objave članka nismo uspjeli dobiti.
miss sunshine

„Ovo je bio moj prvi posjet Amsterdamu i ADE-u i oduševila sam se i gradom i sveukopnom organizacijom, zbilja jedinstveni doživljaj! Upoznala sam divne ljude i naslušala odlične muzike, uživala sam u svakom trenutku. Kada si u Amsterdamu u to vrijeme, šteta je ne posjetiti još koji event osim onih na kojima radiš. Najviše me dojmio event u MC Theater koji je osim odličnog Funktion One sounda imao i divne vizualizacije, a line up je bio za poželjeti: PAS aka Luke Slater, Samuli Kemppi, Sandwell District, James Ruskin, Donato Dozzy, Peter Van Hoese, za raspametiti se.Također sam poslušala i Shifted i Reeko u Transformatorhuisu, te sam posjetila CLR night u Undercurrenu" – opisuje Miss Sunshine.

{youtube}8owEiAyr-mk{/youtube}

„Najviše me dojmila energija koju osjetite čim sletite u Amsterdam i taj pozitivan vibe vas drži svo vrijeme, ljubazni i nasmijani ljudi. Jedino mi se nisu svidjeli taxisti koji su bili neiformirani i koje smo morali navoditi gdje da voze pošto nisu poznavali ulice.. ali i tu je na kraju bilo više smijeha nego živciranja.

Nastupala sam tijekom dnevnog programa u In Deep n Dance store-u. Uživala sam okružena divnim ljudima koji su došli poslušati što smo im pripremili i usput kupiti koju ploču, porazgovarati s nama. Također sam radila i u večernjem, festivalskom dijelu, tj. jutarnjem, na jednom od officijalnih aftera u Clubu Lite, zajedno sa kolegama sa Frucht labela. Bilo je super, odlična energija i zabavljali smo se do kasnih popodnevnih sati. Jednosatni mix sa jednog od nastupa će uskoro biti moguće premijerno downloadati i poslušati u emisiji Blind Spot Radio Show. Nadam se da će te uspjetiti osjetiti dio energije –zaključuje Miss Sunshine.

{youtube}cRFCDeqbmxg{/youtube}

“Ovo je bio moj peti ADE i moram priznati da mi je ADE definitivno najproduktivnija konferencija po pitanju glazbenog biznisa u svijetu. Ono što je meni super je što ovdje za razliku od WMCa svi dolaze na sastanke i može se stvarno puno dogovoriti. Ove sam godine nastupio čak četiri puta. Po prvi puta sam imao Meet & Eat Blacksoul Music label večer zajedno s partnerima iz Nizozemske i Španjolske i moram se pohvaliti da je bila pun pogodak jer smo uspjeli dobiti za večerom 140+ producenata, dja, label ownera, booking agenata. Istu večer sam svirao na partyu u Bungalow 8 zajedno s Butchom, Tom Novyem, Gramophonedzie i drugima. Dan kasnije je bio oficijalni EEMM Booking Agency party u klubu Little Buddha zajedno sa Prok & Fitch, Baggi Begovic, Gramophonedzie, The Shapeshifters i party je bio pun pogodak.  Subota je bila rezervirana za Fiasco event u Clubu 8 koji nešto udaljeniji od svih ostalih klubova, te moram priznati da je ovdje stvarno bio underground lom.  Zajedno s rezidentom Space Ibiza  Marcolocom sam nastupio kao headliner i publika je to odlično prihvatila tako da sam slijedeće godine opet tamo. Sve u svemu odličnih ali i fizički napornih 5 dana u Amsterdamu koji su urodili plodom.” – prenosi svoje dojmove s ADE-a Blacksoul.

{soundcloud}https://soundcloud.com/blacksoul/sets/va-blacksoul-music-ade-2012/{/soundcloud}

„Nešto manje od tjedan dana Amsterdam Dance Event-a svakako je "the place to be", kojeg ne bi smio propustiti ni jedan DJ, producent, manager, stručni magazin i bilo tko iz ove branše. Odlučio sam preskočiti dio konferencije jer prema programu koji je bio zakazan za "live-pannels" stvarno nisam našao nešto posebno, što bi mi izazvalo zanimanje, ali najvažniji su naravno eventi te ekipe koje drže pojedinačne showove sa što boljim line-upom.

Na tim eventima najviše se stvari stavlja na osobne odnose koji su svima jako potrebni, da bi u tome poslu dogurali do svojih ciljeva. Ove godine sreo sam nekoliko slovenskih, srpskih te hrvatskih prijatelja koji rade u istome poslu, ali  i dalje je broj onih koji odluče da budu dio ADE-a jako mali. Kad pomislim koliko je samo DJ-eva ili promotora iz bivše Juge, stvarno bih očekivao veće zanimanje. Jasno, pet dana konferencije uključujući putne troškove, boravak, hranu,… nikako nije jeftino ali treba to uzeti kao bitnu investiciju za svoju karijeru. Nadam se, da ću sresti više domaćih prijatelja u 2013.“ – zaključuje Marjan Lopuh (Flow Managment)

ade 2012

„Super su dojmovi, odlična konferencija, nekoliko zanimljivih panela i mjesto gdje mogu sresti svoje suradnike iz cijelog svijeta. SAE je sponzor ADE već nekoliko godina, i koliko ja znam poklanja Electronic Music Producer course, kako sam ja njihov vanjski predavač bilo je logično da se udružimo. Ekskluzivno radim mastering za mnogo međunarodnih izvodjača i izdavača na elektroničkoj sceni – primjetio sam da producenti i izdavači dosta puta nemaju dovoljno informacija što se masteringom uopće može postići i kakve su razlike izmedju hardware i "In The Box" mastering tehnika. Panel je bio 110% zauzet i bilo je nekoliko zanimljivih pitanja tokom predavanja i još mnogo više poslje njega. Nadam se da ćemo sljedeće godine uspjeti napraviti višesatni workshop o miksanju , masteringu i produkciji.

Kako sam imao veoma malo vremena zbog poslovnih sastanka i pripremanja na panel – otišao sam samo na Tronic night i "čekirao" svoje mastere koje su puštali kolege Mauro Picotto i Jewel Kid na Funktion One sistemu – tako da je i to bila na pola poslovna ekskurzija. A bila je i super žurka i debata“ – Gregor Zemljič, vanjski predavač na SAE, Earresistible Mastering.
{youtube}9jG_Nxo30gw{/youtube}
 

dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop