Skip to main content
  • 19.03.2016.

Pulski Life Celebration festival protresao Bolognu!

Ako ćeš već išta slaviti ponajbolji razlog bi bio život sam. sa svim svojim svijetlim trenucima, tamnijim naličjima, poukama, rastom, vezama i povezanostima, prekrasnim nepredvidivostima i izazovima.

 
Stoga upravo pod imenom Life Celebration Pulu očekuje pet dana ludila od 7. do 11. srpnja, a kako sve najbolje stvari trebaju malo predigre tako je pulska vrijedna ekipa krenula u promo pohod i prva stanica je bila upravo na velikoj čizmi preko Jadrana, u talijanskoj Bologni. Delegacija izaslanika domaćeg obalnog beata okupila se i krenula na podij kluba Redum u kojem su se zdušno izgrlili s kolegama iz kolektiva Evil Corp. Unatoč sugestiji imena ova nimalo zla korporacija dočekala ih je otvorenih ruku i posudila im svoju publiku na jednu noć.

 
Dva flora razdvojila su psy i techno glave. Psihodelija je započela setom talijanskog DJ-a Frasckyja koji je uronio u mrakom prošarano progresivno čime započinje curenja sokova na flooru. Kako se klub punio preuzeo je naš vlastiti puljanin DJ Riodario. Uz veseli optimizam i val pozitivne energije beata narednih sat i pol plesači su tresli meso na live set da bi konce u ruke prepustio Microhellu. Iako je gospodin nomenklature minjaturnih paklenih grotala skloniji nešto tamnijim i zlosutnijim područjima elektronike ovoga puta je ponešto više zakoračio na svjetlo slušajući vibracije talijanskih stopala.

 
Domaći dečki prepustili su zatim plesno krdo poznatom talijanskom dvojcu Avengers poznatom po provlačenju svojih live setova precizno kroz filtere kao da guraš konac kroz ušicu igle. Glatko klizno kao rukavica mehanički elementi su nadvladali organske uz konstantno jaku struju basa koja je vukla pod površinom onom kukom koju osjetiš u koštanoj srži kada podij zavibrira niskim frekvencijama. Ostatak večeri su glazbeno preuzeli još neki talijanski umjetnici kao Inglorious Bastard, Subliminal Potion i Mr. Trip.

 
Za konačni naklon pult je preuzeo gospodin koji domom zove Maroko, DJ Hamada, s sočnim live setom laganijeg tempa koji je ostajao u susjedstvu 136 BPM-a uz progresivni beat i polifonijske dionice, baš onako kako priliči zatvaranju priče pred zoru. Life Celebration je ostavio svoj trag u Bologni i možemo se nadati velikom broju talijanskih stopala u Puli ovoga srpnja jer znaš da se vijesti šire poput šumskog požara zahvaćenog u uragan.

 
No Bologna je bila samo prva stanica za momke koji grizu život kao veliku sočnu jabuku. Life Celebration nastavlja slaviti dalje nevjerojano malu vjerojatnost čuda postojanja 1. travnja (nije šala, za ozbiljno je) na daskama usidrene riječke dame Nine, samo da bi se zatim relocirali na njemačko tlo, 8. travnja u Hamburg dok će narednoga dana s njima plesati ni manje ni više nego Berlin
Za sve detalje o lineupu, ulaznicama, filozofiji festivala, lokaciji i bilo čega što bi te još moglo zanimati skokni na službeni event festivala. Uživaj, pleši, voli i slavi život! Ovo je jedina runda koju dobiješ na planetu! Neka se pamti!
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop