Skip to main content
  • alt
  • 4.09.2015.

Sedam sati ludila u Areni otvorilo Outlook!

Četrdeset glazbenika, šest sastava, pet tisuća partijanera, sedam sati glazbe, urlika, vibracija i svjetala otvorilo je osmi po redu Outloook.

 
Kao globalno renomirana posveta bass i soundsystem kulturi poveli su okupljena, u glazbu zaljubljena, stopala na put od hip-hopa, preko drum’n’bassa pa sve do dubokih sveprožimajućih niskih frekvencija duba.
 
Kako je sunce padalo nad tisućljetnim kamenim blokovima pulske Arene na pornicu je stupio Gabriel Garzón – Montano koji je svojom opskurnom kombinacijom neo-folka, soula i funka podmazao ekipu za zagrijavanje baš kako treba. Štafetu na pozornici predali su britanskoj instituciji Trojan Sound Systema.

alt

 
7 zvučno gladnih godina Jurrasic 5-a završile su ponovnim uklizavanjem na scenu baš na Outlooku, nakon čega je, kao zadnju stanicu turneje, Pulu na raspored upisao i jedan od vrhunskih engleskih producenata SBTRKT koji je pokazao sve što glazba može u pratnji čak 12 glazbenika. Pepeljuga je kući bježala uz zvuke Gentlema’s Dub Cluba i specifične mješavine duba, reggaea i ska zvukova upakiranog u vještine gospode u košuljama i kravatama. Večer je eksplodirala drum’n’bass finalom uz Roni Size Reprazent Live.

alt

 
Nakon Arene uslijedila je relokacija u Štinjansku tvrđavu, koja u posljednjem desetljeću služi kao čuvarica zvuka. Unutar tvrđave Outlook nastavlja dalje sve do 6. rujna gdje će s 12 festivalskih pozornica svoje priče ispričati  preko 300 izvođača s posebnim dnevnim beach stageom, kampom Brioni na samoj plaži i desetak zabava na brodovima dnevno.
 
Po zaslugama svakako treba izdvojiti sjajan hip-hop duo Run The Jewels, englesku grime atrakciju Boy Better Know, ne propušta se ni moćna drum’n’bass mašina Noisia, predstavnici drum’n’bass scene Goldie, DBridge te Om Unit, hip-hop legenda Jeru The Damaja, sjajni dubstep pioniri Digital Mystikz niti pak odlična londonska hip-hop djevojka Kate Tempest, kao ni živuća enciklopedija Madlib, koji u nedjelju s legendama Pete Rockom, J Roccom i Moodymanom preuzima Clearing pozonicu s deset sati glazbe. Počasni gosti Outlook festivala su Cutty Ranks, legendarni vokalist dancehall i reggae scene ogromne reputacije te ‘kralj dancehall glazbe’ Beenie Man, a kroz četiri dana i noći tvrđava će ugostiti cijelu plejadu izvođača svjetske dub, reggae, dubstep, hip-hop, drum‘n’bass, garage i srodnih glazbenih izdanaka.

alt

 
Uz bok najboljim globalnim imenima stoji i jaka postava regionalnih. Među njima su Filip Motovunski s novim projektom Noon, Egoless, Kodin, Funk Guru i phillipe, bosanski Billain, Rahmanee dolazi na Outlook iz Srbije, a tu su i slovenski Roots In Session kao i domaći Dirty Beatz Crew i Chew The Fat! kolektiv.
 
Dnevne ulaznice po cijeni od 250 kuna, dvodnevne ulaznice po cijeni od 500 kuna te vikend ulaznice od 700 kuna (vrijede za petak, subotu i nedjelju) mogu se kupiti na glavnom festivalskom ulazu. Sretan vam pogled na život iz sasvim novog kuta!
 
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2