Skip to main content

Svjetlosna instalacija Prekidač oduševila Pulu (video)

Nesvakidašnja svjetlosna instalacija pod nazivom „Prekidač“ izvedena je u subotu navečer u Puli pred mnogobrojnim posjetiteljima kao uvod u samu završnicu kandidature Grada Pule za Europsku prijestolnicu kulture.

Piše: 


Na zgradi na Trgu kralja Tomislava na Verudi uz veliko zalaganje, organizatora, stanara i mnogobrojnih volontera paljenjem i gašenjem svjetla u stanovima ispisana su slova i brojevi „PULA+2020“.
{youtube}eMDfy9qBym8{/youtube}

Nakon uspješno izvedenog natpisa na pročelju zgrade zaigran je tetris, kompjuterska igrica svih generacija koja je inspirirala i autore instalacije. Oblici koji se spuštaju, zahvaljujući svjetlima unutar stanova koja se pale i gase, fascinantna je ideja koja je precizno provedena u djelo uz oduševljenje mnogobrojne publike.
{youtube}7lan296cIdU{/youtube}

Suradnja i uključivanje stanara koji su otvorivši vrata svojih domova omogućili da se ovako zahtjevna ideja provede u djelo, bilo je ključno za uspješnu realizaciju instalacije. Za razliku od 3D mappinga koji se projicira na pročelje ovakva instalacija uključuje puno više angažmana svih uključenih strana, pristanak stanara i angažman brojnih volontera i organizatora koji su se suočili s izazovom  analogne tehnologije.
{youtube}m68uQauPv-E{/youtube}

„Prekidač“ je održan u  organizaciji Pula+2020, VisuaLab / EduSplash multimedijska platforme i Visualia Festivala.

Izvor: Regionalexpress.hr

sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop