Skip to main content

Ambasador tech-housea i dijete Fabrica u Zagrebu

Rijetko tko od tako velikih tvoju lijepu zemlju smatra drugim domom toliko kao Terry Francis.

 
Ljubavlju i poštovanjem posvojeni Hrvat, miljenik domaćih stopala i pustolov za pultom udara tako još pokoji žig u putovnicu i vraća se na DEPO floor u petak, 20. studenog, nakon što smo zadnji puta zajedno ujedinjeni u beatu čekali zoru u svibnju.

 
Koliko je Terryjevo pionirstvo neraskidivo povezano s elektroničkom institucijom Fabrica samog govori činjenica da se upravo on našao na lineupu kada su zvučnici po prvi puta zaurlali na večeri otvaranja. Kako je došao tako je i ostao, našavši iz prve svoj dom.
 
Našim plesačima i zaljubljenicima u duge noći i vruće podije nimalo nije stranac. Prvi puta se za domaće pulteve sparkirao prije 16 godina kada je s kolegom suosnivačem klubske većeri, i na nju naslonjenog labela, Wiggle, Nathanom Colesom, prihvatio Felverov poziv. Uz Wiggle dio je i Swag Records obitelji i ujedno dirigira vlastitom Housey Doings kućom koja je '97. stvorila novu label slitinu s Pagan-om. Ove iste godine časopis Muzik Magazine okrunio ga je titulom najboljeg novog DJ-a, što je stiglo kao veselo iznenađenje jer je svoj specifični recept mješavine Acid, Trippy Electro, Funk, Techno i Groovy House zvukova sipao podijima već puno desetljeće.

 
Glazbeni pustolov i tech-house ambasador ne dopušta pad kvalitete preko dva desetljeća. Svaki puta je kao prvi. Ovo je ono što razlikuje sjajne od prosječnih. Kada jednom stigneš tamo gdje želiš biti ne jedeš grožđe na Olimpu dok vrtiš palce između bobica, nego radiš i dalje kao da si još uvijek novi klinac s velikim snovima i neiscrpnim vrelom energije koja buja pod površinom.
 
Kako su najbolja prijateljstva upravo ona stara u koja ukližeš poput stare, po tebi oblikovane, rukavice društvo za pultom pravi mu njegov prvi hrvatski prijatelj Felver, suosnivač Stereo Studia i jedna od gusto ispisanih ključnih stranica hrvatske elektronike.
 
Kao specifično zanimljiva anegdota stoji i smisao za humor gospođe Francis. Dok ti žena ne srola s očima s onim specifičnim osmjehom nisi siguran u njenu odanost. Supruga je učinila baš to i shvativši da dijeli muža s elektroničkom ljubavnicom osnovala klub podrške za sve DJ supruge koje vikende provode bez svojih dlakavijih polovica.

 
Pa kako ti je već ljubazno prepustila svoga muškarca nemoj da bude uzalud i planiraj početak vikenda oko posjeta britanskog meštra. Upadaš u DEPO od 23 nadalje, ubacuješ 40 dok se kazaljke ne poklope na ponoćnoj uri i 60 nakon. No želiš li ipak kune sapeti unutar svog novčanika napiši nam u kometarima ispod članka s kojim velikim klubom povezujemo Terryjevu personu i dijelimo ti 2×1 katu. Dobitnici će slučajnim odabirom biti proglašeni u petak, 20. studenog, kada otkuca podne. Plešemo dok prvo jutarnje sunce ne oboji ulice u 6 ujutro. 

 
Subota, 21. studenog, pak sjeda s novim elektronskim orbitiranjem oko ritmičke jezgre, a centrifugalnoj sili se na podiju čvrsto odupiru Makarov & Steen, Baxik b2b Otiatros, Zoky, Teo Harouda. Upadaš za tridesetku od 11 nadalje, a dame do ponoći ulijeću samo na lijepe oči. Dobro nam došli u DEPO klub!
 
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop