Skip to main content
  • alt
  • 23.11.2014.

Broj 55 – Nema predaje!

Što ćeš učiniti kada predaja jednostavno nije opcija i nemaš kamo?

 
U produkciji Hrvatske radiotelevizije i u režiji Kristijana Milića nastao je film Broj 55.
 
Kroz stotinjak minuta scenarist Ivan Pavličić vas vraća u priču inspiriranu događajem koji se zaista dogodio. U jesen 1991. šačica hrvatskih vojnika načinila je sama oklopno vozilo i odlazi u patrolu. 

alt

 
No rutinska patrola je krenula po krivu kada ih je u obližnjem selu dočekala zasjeda. Nakon što su ostali bez vozila i jedine stvari koja im u ovom neprijateljskom okruženju može spasiti život prisiljeni su se sakritit u obližnju kuću gdje se gotovo 24 sata ovih nekoliko hrabrih ljudi bez izbora uspjeva odupirati udruženim snagama pobunjenih Srba, JNA i srpskih specijalaca dok u paralelnoj radnji pratimo napore njihovih suboraca da ih izvuku.
 
U filmu glume Goran Bogdan, Alan Katić, Marko Cindrić, Dražen Mikulić, Marinko Prga, Darko Milas, Jan Kerekeš, Slaven Španović, Ivan Ožegović, Alen Liverić, Samir Vujčić, Hrvoje Vladisavljević, Slaven Knezović i Asim Ugljen.

alt

 
Film je na ovogodišnjem 61. Pulskom filmskom festivalu osvojio 8 Zlatnih arena, među kojima je i Velika zlatna arena za najbolji film uz obrazloženje da se nagrada dodjeljuje “Za film produciran po najvišim profesionalnim standardima i film koji daje autentičan i emotivan prikaz stvarnog događaja iz domovinskog rata.”
 
Dijelimo vam 1×2 ulaznice za film Broj 55 odgovorite li nam kako se zove režiser filma. Dobitnici će biti objavljeni u petak u podne. Sretno!
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk