Skip to main content
  • alt

CineStar: Dijete 44

Staljin je rekao: “U raju nema zločina”. No šta kada raj nije tako lijepo mjesto kako se čini za znatiželjne oči izvana?

 
Što kada je “raj” crna birokratska rupa ljudskosti, emocije i nade?
 
Dijete 44 politički je triler smješten u sovjetsku Rusiju 1953. u kojoj otvrdnuli sovjetski agent Leo Demidov (Tom Hardy), koji se iz siromaštva uzdigao do visokih pozicija MGB-a, odjednom osjeti krizu savjesti jer sve u što je ikada vjerovao, sve za što je radio i za što se borio odjednom gubi sjaj. Koprena pada i sistem se pokazuje kao korumpirani nakazni karneval kakav jest.

alt

 
Nakon gubitka statusa, moći i odbijanja da se odrekne svoje žene kao izdajice Leo i ona su protjerani u prljavi industrijski gradić Volsk u kojem Leo kreće u istraživanje smrti dječaka na željezničkoj pruzi.
 
Što dublje kopa shvaća da se radi o ubojstvu a ne nezgodi i pronalazi sve mračnije istine sustavnog zataškavanja zločina od strane bivšeg psihopatskog kolege Vasilija. Ništa ne smije ocrniti sistem jer je ubojstvo “kapitalistička bolest”.
 
Kako se priča razmotava Leu i ženi Raisi (Noomi Rapace), koja je sada od učitejice u prljavom gradu prisiljena ribati podove, pomaže i general Mihail Nesterov (Garry Oldman). Mihail je već odavno bio odustao od pokušaja promijene totalitarističkog sustava kojem je položio dušu kao žrtvu, ali i sam otac, s ovih zločina ne može svrnuti oči.

alt

 
Istina nije uvijek praktična ni ugodna a konačni šumski okršaj između heroja, pedofila i birokrate živ će napustiti samo jedan.
 
Scenarij je napisao Richard Price prema romanu Toma Roba Smitha, režirao ga je Daniel Espinosa, a producirao ga je genijalni trojac koji čine Ridley Scott, Michael Schaefer i Gregory Shapiro.
{youtube}Uia6y9SRsj4{/youtube}
 
A vi dragi naši možete uhvatiti film, koji igra od četvrtka 7. svibnja, u CineStaru Avenue Mallu, upravo ovdje odgovorite li nam kako se zove glumac koji igra glavni lik Lea Demidova. U petak oko podne virnite da provjerite jeste li baš vi ti koji će u džep strpati jednu od 4×1 osiguranih karata. Sretno!
hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2