Skip to main content
  • alt

Family Grooves dovodi njemački tech-house u Split!

Nije je zameo vjetar. Ova O’Hara još stoji u potpunosti nezametena i pulsira životom na splitskim ulicama.

 
U Splitu kofere raspakirava i ekipa koja drži jedan od vrhunskih domaćih platformi elektronike, label Family Grooves i u goste dovode člana probranog društva sa samog vrha koji je udario čvrste temelje od armiranog betona Tech-Houseu, Timewritera.

alt

 
Frank Cochois aka The Timewriter se upisao u dvoranu slavnih s desetljećem i pol na sceni i deset studijskih albuma koji su se prelili svim podijima kugle i poslužili kao soundtrack bezbrojnim rasplesanim noćima i početcima ljubavi. U remixe ubraja golemi popis umjetnika na čiji rad je stavio vlastiti pečat kao što su Mike Oldfield, Yello, Faithless, Wolfgang Flür (Yamo, Kraftwerk). S posebnim osjećajem za ritam i melodiju, emocionalnom inteligencijom i tehničkom ekpertizom stvara specifičan kompleksan zvuk prepoznatljiv na prvo slušanje.
 
Odrastao je u vrlo glazbenom kućanstvu gdje se uvijek vrtila neka ploča i prvi glazbeni heroji iz sfere soula kao što su Otis Redding, Bobby Womack, Marvin Gaye, Stevie Wonder, Al Green i Bill Withers, počinju oblikovati klinca koji ni ne sluti da će jednoga dana sam imati ime otisnuto na ploči. 80-e donose nove interese i sav novac od džeparca bezuvjetno ide na kupnju ploča umjetnika poput Grandmaster Flasha, Whodinia, West Street Moba, Junzon Crewa, Newcleusa, a kasnije Depeche Modea  kao i Tears for Fears, Thomas Dolby, Ultravox, The Human League, Gary Numan, Laurie Anderson, Fisher Z, Vangelis, Alan Parsons… ali emocionalne prostore tople melankolije koja se nazire u njegovim radovima dali su Roxy Music (Bryan Ferry) i Marillion (Fish).

alt

 
Godine provedene u internatu u kojem se koncentrirao na glazbeno obrazovanje otvorile su ljubav spram klasične glazbe, ali i eksperimente s, na svoju ruku izrađenim, instrumentima u podrumu škole. 1988. prdružio se grupi Brigade Werther koja je kasnija postala i trupa multimedijalnog kazališta i uživala nekoliko uspješnih produkcija do razdvajanja 1992. Prvi album “The Timewinder” nastao je između 1993 i 1994. ali nije se na tržištu našao do 1997.. No 1994. je ujedno i bila godina kada se ubacio u house i postaje dio Plastic City labela i ujedno nastaje i alias Timewriter, sve ostalo je povijest.
 
Čak i tata Sven je skinuo šešir Franku i postavio ga kao rezidenta u svoj glasoviti,na temelju labela stvoreni, Cocoon club. Bezbrojni nastupi, remixeva koliko i originala, nezaustavljiva energija i želja za više sve čine Timewritera jednim od onih kojega za života moraš čuti u živo. 
 
Tako će debela putovnica umrljana tintom svih svjetskih gradova dobiti i domaći žig. Splitska O’Hara vas poziva 3. listopada na Family Grooves pres. The Timewriter gdje se Nijemcu pridružuju i Silvio Hrabar, Miro i Ivan Romac. Upadaš za 50-ku a zvučnici počinju grmjeti oko 23 sata. Upiši na svoju vremensku crtu i ovo iskustvo!

alt

 
No kako bi novčanici ostali puteno puni dijelimo vam 2×1 kartu za premijeru. Kako bi uhvatio svoj upad pitamo te koliko studijskih albuma Timewritera je za sada sjelo u audiosferu i 2. listopada suvereni eci peci prst bira dvojac koji pleše u Splitu. Vidimo se u O’Hari! Pis aut!
dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop