Skip to main content
  • 15.02.2016.

Family Grooves i Saytek LIVE!

Najgroovy obitelj ovih prostora, ona Family Groovesa, za sve proširene članove oko glazbene trpeze iznosi sjajan glazbeni desert.

 
U subotu, 20. veljače. splitska O'Hara tako postaje lokacija fantastične elektroničke priče koja iz nule nastaje pred vašim očima. House i techno u live verziji stiže iz ruku čovjeka kojeg je Cox sam okarakterizirao kao  “najuzbudljiviji i najsvježiji live act koji UK trenutno nudi", a kad ti Cox da blagoslov sudbinske linije globalnih podija sjedaju na mjesto.

 
Na sceni već desetak godina, Saytek gradi reputaciju inovatora, hrabrog jahača u nepoznato koji stane pred floor s hrpom hardwarea i samo krene u mješavini synthova, samplera, analogne opreme, FX-a i kontrolera. Nova glazbena zdanja nastaju kao spoj zabave na ramenima apsolutne spontanosti i flowa koji nastaje kada radiš ono što voliš i za divno čudo još si i dobar u tome. U mixer stavlja mješavinu stilskih izraza. Malo sočnih Chichago i Detroit poljubaca plus suzdržani londonski štih ispolirane kreativnosti, kao višnja na vrhu ovoga kupa beata. DJ Mag ga je 2013. nominirao za najbolji Live Act, a Mixmag njegov album proglasio albumom mjeseca
 
Da se kojim slučajem družiš s retrogradnom amnezijom na podiju pod Saytekovom domenom ostao bi u potpunosti slijep na lokaciju na vremenskoj traci zapleten u odjeke prošlosti elektroničkog s futurističnim elementima. Ime je gradio polako i sigurno, nastup po nastup, jednu po jednu beskrajnu noć u klubovima poput The Enda, Fabrica, The Egga, Spacea Ibiza, a albumima su dom postali labeli kao što su My Favorite Robot, Soma, Monique Musique, Lucid Flow, KMS, Love Not Money i neizostavni Wiggle…

 
 
Sayteku podršku daje Family Grooves glava obitelji Silvio Hrabar, a s nama je na podiju O'Hare i Jake.
 
Počinjemo sat prije no što ponoć označi prelazak u novi dan, a upadaš za šezdesetku. Ili? Ili se jednostavno poigraš s nama, navedeš nekoliko klubova u kojima si mogao/la čuti Sayteka da je sreće bilo, baciš oko u petak, 19. veljače u podne i provjeriš je li jedna od 2×1 karte baš tvoja. Sretno i vidimo se u mraku splitskog floora.

 

 
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2