Skip to main content
  • alt

Igre gladi: Šojka Rugalica – 1.dio

Fenomen futurističke kronike života mlade i snažne Katniss Everdeen dobio je svoj treći nastavak. Katniss je možda uništila igre ali borba za preživljavanjem se seli u podzemlje, postaje sve mračnija i napetija.


alt
 
Šojka rugalica, raširenih krila i pogleda uprtog u nebo, simbol je nade i borbe za ratom izmučene stanovnike. Iako je mislila da je napokon na sigurnom film započinje gorkim buđenjem unutar turobnog Okruga 13, iz kojeg će se uskoro Kapitolom proširiti pobuna koja ima cilj zauvijek ga uništiti. Jennifer Lawrence u ulozi Katniss nije junakinja koja je objeručke prihvatila zadatak heroine. Prihvala ga zato što mora kako bi spasila one koje voli, iako više nije sigurna može li im vjerovati.

alt

 
Ovaj treći nastavak redatelja Francisa Lawrencea otkrit će vam do sada neviđena mjesta u Panemu. Nasuprot glamuroznog i raskošnog Kapitola Okrug 13 je sivo, zločudno i teško mjesto na koje su se povukli preživjeli nakon bombardiranja rudnika grafita i nuklearnog pogona prije 75 godina i pod strogom vojničkom disciplinom krenuli stvarati buru ispod površine koja će eventualno stvoriti tsunami koji bi trebao srušiti Kapitol. Ključ svega leži u simbolu Okruga 13, šojki rugalici.

alt

 
Uz fenomenalnu priču, odličan dizajn koji prati zaplet, minimalističku kostimografiju i oštre proračunate kadrove glumačka postava u kojoj se nalaze Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland, Philip Seymour Hoffman i Julianne Moore garantira da će ovo uranjanje u hipotetsku imaginarna budućnost biti vrijedno vašeg vremena. Popucajte članke na prstima i odgovorite nam tko glumi glavni lik Katniss Everdeen i dijelimo vam 1×2 karte za prijekciju u CineStar Avenue Mallu. Dobitnika/cu ćemo objaviti u petak oko podneva. Sretno!
hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2