Skip to main content
  • alt
  • 2.11.2014.

Interstellar: kada planet postane premalen

Što se događa kada iscrpljena plava lopta ne može podnijeti ništa više? Digni pogled u nebo. Oko jedne od ovih zvijezda orbitira novi dom.

 
Od otkrića da se okrugli predmeti koturaju, preko kotača, abakusa, prvih vozila, brodova, letjelica, prvog računala pa sve do slanja šačice skromnih pripadnika ove vrste na našu Lunu, čovječanstvo eksponencijalno napreduje. No napredak uzima danak. Agronomska, industrijska pa informatička revolucija traže svoje žrtve paljenice.

alt

 
Christopher Nolan, koji vam je pokazao ljudsku stranu superjunaka u “The Dark Knight” i odveo vas u kaskadne slojeve snova sa “Inception”, ovoga puta napustio je planet i otisnuo se prema zvijezdama.
 
“Interstellar” je priča koja govori o planeti poguranoj do ruba mogućnosti u bliskoj budućnosti. Stanovnika je previše, iscrpljeno tlo ne može proizvesti dovoljno hrane da ih prehrani i želimo li opstati potrebno je odvojiti stopala od rodne grude i poći u potragu za novim mogućnostima.

alt

 
Zavidna filmska postava sa pregrštom Oscara nad kaminima i još toliko nominacija (Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Bill Irwin, Ellen Burstyn, John Lithgow, Michael Caine, Casey Affleck, Wes Bentley, Bill Irwin) čini ovaj film savršenim bjegom od svakodnevice a predana ekipa i korištenje naprednih mogućnosti specijalnih efekata povest će vas na ovo u potpunosti vizualno facinantno, neobično i iskušenjima posipano putovanje.
 
Priča čitavog čovječanstva ispričana je kroz život jedne obitelji i svega onoga što je jedan otac voljan učiniti za svoju djecu. Ovo je priča o požrtvovnosti, ljudskoj upornosti i volji da se položi vlastiti život za nešto veće od sebe samoga. 

alt

 
Stoga želite li na nekoliko sati plesati u međuzvijezdanim prostranstvima sa nekim koga volite ostavite nam jednog nasmiješanka u kometarima ispod članka i u četvrtak u podne ćemo proglasiti tko odnosi 1×2 karte za ovu svemirsku pustolovinu. 3,4,sad, polijećemo!
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2