Skip to main content

Kikijev techno allnighter u Depou

Zagrebački Depo u subotu dovodi kultno ime domaće elektronike DJ Kikia kojim priprema sedmosatni allnight set, a mi imamo tri nagradne ulaznice.

Piše: 


DJ Kiki (Kristijan Nardić) započeo je svoju karijeru na Radiju101 gdje je postao najmlađi glazbeni urednik ikada a svi se još i danas sa nostalgijom prisjećamo njegove nadaleko poznate radijske emisije o elektronskoj glazbi Deep FM. Danas je KIKI gotovo kultni DJ hrvatske elektronske scene kojeg podjednako voli i starija i mlađa generacija partijanera. 
{youtube}nvtkBtLeZPY{/youtube}
 
Od sredine 80-ih već je radio kao DJ u gotovo tada svim najpoznatijim zagrebačkim klubovima /KSET, Gjuro, Lapidarij, Kulusic, Jabuka, Press/. 1992 godina je bila presudna godina za Kikija kada se "zarazio" modernom elektronskom glazbom koja je i dan danas njegova najveća ljubav. Iza pulta Kiki je uvijek bio prepoznatljiv po svom izvornom i originalnom stilu. Također je uvijek volio isticati i svoje glazbene uzore kao što su Billie Holiday, John Coltrane, Marvin Gaye, Gangs of Four, Bauhaus, The Smiths, New Order, Cabaret Voltairea, Kraftwerk ,Richie Hawtin, Jeff Mills, Basic Channel. 
{youtube}oQUcik4YP3A{/youtube}
 
Kiki je također bio godinama vrlo aktivan i u promotivnom radu vezanim uz svoje klupske programe kao što je bio legendarni LOOPS i kasnije STEREO STUDIO sa Marijanom Felverom i Davorom Frajmanom na kojima su nastupali i neki od istinskih inovatora elektronske glazbe kao što su npr: Derrick May, Jeff Mills, Richie Hawtin, Sven Vaeth, Ian Pooley ,DJ Hell, John Aquaviva, Umek i mnogi drugi. Slobodno se može reći da je STEREO STUDIO bez sumnje bio i ostao jedan od najvažnijih klupskih projekata u glazbenoj povijesti hrvatske elektronske scene. Zahvaljujući upravo njima Zagreb je često imao priliku čuti i vidjeti međunarodne poznate techno DJ-e kao i inovatore tech house zvuka poput Terry Francisa i Eddie Richardsa, ali i drum'n'bass imena kao što su E-Z Rollers i LTJ Bukem. 
{youtube}asvdpAtUQOI{/youtube}
 
Stereo Studio je sa svojom programskom i multimedijskom originalnošću za sva vremena postavio visoke standarde za sve ostale buduće glazbene projekte donijevši između ostalog na scenu i utjecaje legendarnih klubova poput londonskog Fabric-a ili frankfurtskog Cocoon-a. KIKI je kao DJ i do današnjih dana ostao dosljedan i vjeran tim svojim "korijenima" zbog čega ga svi istinski ljubitelji elektronske underground glazbe izuzetno vole i poštuju i zbog čega sa pravom nosi titulu jedne od najvećih "DJ legendi" domaće party scene. Cijena ulaznice 30 kn. Više o eventu ovdje.
{youtube}jCk6ZR4_KJo{/youtube}
 
Nagradna igra 3×1 ulaznica!
U komentaru ispod članka napiši koliko će u komadu odvrtiti Kiki. Dobitnike objavljujemo u sub do 13h.
dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop