Skip to main content
  • alt
  • 28.10.2014.

Klubska Scena i CineStar: Ouija, nastavite si govoriti da je to samo igra

Smrt je teža za žive nego za mrtve. Od pamtivijeka želimo vjerovati da samo zato što nestaje tijelo ne znači da nestaje i esencija onih koje smo voljeli.

 
To ne želi vjerovati ni Laine (Olivia Cooke) nakon što izgubi najbolju prijateljicu. Najteže je ipak ne dobitit priliku za reći zbogom, i nakon što Debbie (Shelly Henning) umre bizarnom smrću Laine je odlučna pronaći način da se pozdravi makar simbolički. Pronalazi staru igru, Ouija ploču, kojom se navodno može komunicirati sa drugom stranom.

alt

 
No bezazlena igra koju će odigrati petoro prijatelja u mračnoj kući oslobodit će nešto mračno. Na igri su ispisane tri riječi kako bi olakšale komunikaciju “da”, “ne” i “zbogom” ali što se događa kad ono prizvano ne želi reći zbogom?
 
Ovaj film će vam nakostriješiti svaku dlaku na tijelu i gurnuti vas u kutke paranoja koje niste znali da imate. Primjereno za Halloween zar ne? Kakva je to noć vještica u kojoj se ne poguraš do ruba ludila?

alt

 
Producent “Teksaškog masakra motornom pilom” i “Podmuklog” donosi “Prizivanje duhova”.  Supružnici Styles White i Julia Snowden iz svojih pera, laptopa i umova izlili su ovu priču inspiriranu igrom koja postoji od 1890. Poduzetnik Charles Kennard je s odvjetnikom po imenu Elijah Bond osnovao Kennard Novelty Companys u kojem je počeo proizvoditi ove ploče fasciniran ljudskom potrebom da dodirnu ono gdje je ne bi trebali dirati. 
 
Legenda kaže da su Charles i Elijah odigrali igru na jednoj od prvih ploča i pitali je kako će se zvati i da je ploča odgvorila O-U-I-J-A. Nakon što su je upitali što to znači napisala je samo “Sretno!” prije no što je zanijemila.

alt

 
Stoga zgrabite si nekog sa čvrstom rukom i jakim živcima ovog vikenda i pravac u Avenue Mall CineStar. Mi vam poklanjamo 1×2 karte odgovorite li nam pod kojim imenom igra film OUIJA u hrvatskim kinima. Dobitnike nekoliko sati strave ćemo objaviti u petak 31. listopada kada sunce sjedne u zenit. Sretno! (i da, namjerno je baš ova riječ).
{youtube}_T1Jj1inE8M{/youtube}
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk