Skip to main content
  • alt
  • 30.03.2015.

Marigold hotel 2

2012. u kinima se pojavio prvi Hotel Marigold koji je poveo gledatelje ne baš uobičajenom tematikom za jedan Hollywoodski blockbuster.

 
Koliko dobrih filmova si vidio o stvarnom odnosu ljudi u zrelijim godinama života koji će te nasmijati do suza? Filmska indstrija živi od perpetuiranja mita mladosti i zanemaruje mudrost onoga što donosi više desetljeća na ovom planetu.
 
No Marigold je jedan u potpunosti poseban hotel čije vođenje preuzimaju umirovljenici a u njegove prostrane sobe smješta se zavidna glumačka postava koju predvode Judi Dench, Maggie Smith, Bill Nighy i Dev Patel, kojima su u nastavku pridodani i Richard Gere, Tamsin Greig i David Strathairn.

alt

 
Iznova su za nastavak angažirani i Ol Parker koji je adaptirao originalni roman Deborah Moggach o domu umirovljenika u Indiji i za Oscara nominirani redatelj John Madden.
 
Kako je hotel smješten u Indiji prvi film je bio orijentiran na uklapanje u novu kulturu dok se u novom nastavku tamo već osjećaju kao kod kuće i pažnja se prebacuje na Sonnyjev brak sa Sunainom koji je bio već nagovješten u inicijalnom filmu. Ekipa je na najšarmantniji mogući način uklopila najbolje od Bollywooda u ovaj fenomenalan plan i poštujući tradicionalnu predanost indijaca golemim svadbenim svečanostima unajmila i pravog indijskog planera vjenčanja.
{youtube}3REYWGRmLnQ{/youtube}
 
U novoj rundi u Marigoldu Sonny i Muriel su postali pravi partneri. Evelyn dolazi u hotel nakon smrti supruga i pitanje je ima li u njenom životu dovoljno mjesta za Douglasa. Sonnyja glumi Dev Patel. Njegova vedra osobnost osvaja goste hotela i sada je došao na ideju da bi ista stvar mogla odlično funkcionirati i izvan Indije te ima plan drugog hotela i to u Americi uz slavnu Route 66. Patel je bio oduševljen čim je čuo za nastavak: „ Imao sam sreće jer je Ol Parker napisao ulogu Sonnyja baš kako meni odgovara i mogao sam se u potpunosti poistovjetiti s njime. On je uvijek zabavljač, no ispod toga krije se nesigurnost.“ 
 
Sonny pokušava impresionirati Guya Chambersa (Richard Gere), jer je uvjeren da bi on mogao biti inspektor poslan iz Amerike kako bi procijenio njegov hotel i poslovanje, a to će voditi iz jedne nespretnosti u drugu. Što se tiče Douglasa (Bill Nighy), selidba u Indiju u potpunosti mu je promijenila život. On je sada ludo zaljubljen u Evelyn te je sav spetljan u pokušajima da zavede ženu koja ga čini silno sramežljivim.

alt

 
Sonnyjeva majka gospođa Kapoor (Lillete Dubey) nije stanovnica Hotela Marigold i ona je udovica koja nikad nije ni razmatrala mogućnost nove veze, sve dok nije upoznala američkog pisca Guya Chambersa, kojeg ona jako privlači, što užasava Sonnyja koji nikako ne želi takav razvoj događaja. 
 
Celia Imrie se vraća ulozi Madge, koja je došla u Indiju u potrazi za romansom. Naizgled stvari ne mogu biti bolje s obzirom da joj udvaraju dvojica bogatih maharadža Nimish i Abhilash, no ona se nikako ne uspijeva odlučiti. 
 
Zatim je tu i vječni neženja Norman (Ronald Pickup) koji je cijeli život u potrazi za putenim užicima. Sada vodi Viceroy Club s Madge i odjednom se nalazi u skroz novoj situaciji – on je napokon zaljubljen. Carol (Diana Hardcastle) se isto sjećamo iz prvog filma i ona je sada družica bivše zavodnika Normana i nova stanovnica hotela. Tina Desai, zvijezda Bollywooda vraća se ulozi Sunaine, Sonnyjeve zaručnice. 

alt

 
Pa ako si za jednu šarmantnu ljudsku priču koja će te nasmijati do suza šapni nam ime redatelja i u petak, 3. travnja, u podne proviri jesi li baš ti osvojio/la 1×2 karte. Sretno!
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2