Skip to main content

Nagradnjača: Dva upada za finalnu Illectričnu večer u Boogaloou!

I još jedna fenomenalna audio-vizualna poslastica za one koji znaju što žele od svog iskustva i vole lutati marginama onoga što je moguće je pri kraju.

 
9. prosinca će postati temporalni punkt kada ispraćamo još jedan fenomenalni, iznenađenja pun, Illectricity festival kojemu organizacijske konce drže naši vlastiti nimalo zbunjeni momci iz CFSN tima. U mini tradiciji, smještaju veliko finale na floor jedinog zagrebačkog kultnog kluba koji ima mogućnost udobno smjestiti 1000 pari stopala bez kompromitiranja kvalitete zvuka, komocije i vizualnih oblizeka – u Boogaloo. Illectricity Main Night oko i uho i srca tako hrani uz sjajni postav, pa su s tobom Luke Vibert (UK), SYNKRO live (UK), Gary Gritness live (FR), Ivna Ji live (HR), DJ Labud (HR), Shao (Illectricity Nucomer 2016) i CFSN DJs, Sound system je u rukama Adamson Systemsa, da se sve zvučno bešavno sljubi brine se Igor LoPeaks Ivanković, vizualije preuzimaju LiteMotiff, Liik & VJ_etar, a svjetlosni meštri su Zvone Kesić & Andrija Santro.

 
Luke Vibert ti s britanskih ulica dolazi kao kraj pseudonima i transformacija. Logično za onoga koji je prošao punk band, da bi završio u rap grupi, zatim se uhvatio produkcije hip-hopa da bi krajem 80-ih poljubio elektroničku ljubavnicu, ravno na usne. Produkciju temelji masovno na sampleovima, a za trake se grabe Planet Mu i Ninja Tune, dok je karijerna putanja vodila kroz suradnje s Aphex Twinom i remixeve za Nine Inch Nailse, Squarepushera, Tortoise i brojne druge. Nema žanrovskih barijera, nema jednog aliasa koji objedinjuje sve različite polaritet ove renesansne ličnosti, nema onoga u čemu se Luke nije znatiželjno okušao i iznimna je čast ugostiti ga i na stageu Illectricityja.

 
Synkro pak, s istim državljanstvom kao i Luke upisanim u rodni list, dolazi u live inačici. Kao izdanak Dubstep pokreta krajem 2000-ih radom se jednako lako dokazao i u bassom natopljenim zakucima koji nalikuju onome što bi mogao očekivati od Digital Mystikza, i u koketiranju s ugodnom melankolijom Buriala. Atmosferični DnB dobiva patinu deep housea i IDM-a i prethodne godine Apollo label lansira album za sve one koji vjeruju da je rast i napredak moguć –"Changes".

 
Gospodin Garry, također u live inačici, sin je Francuske koji spaja electro funk i soulful note za dušu, a gledaš li ga što stvara u live nastupu osjećat ćeš se paralelno toplo, zagrljeno, funky i prljavo. U suradnje je upisao i Dam-Funka i Orlanda Voorna, a album, kojem kapu skida i Dave Clarke, izdan je za Clone Records Crown.

 
Ivna Ji, poznata i pod imenom Ivna Yuri, zagrebačka je DJ-ica i producentica koja je svoje znanje stekla na SAE Institutu u Ljubljani. Ivna započinje DJ karijeru u suradnji s klupskim večerima Le’tronik i Sicko Disko, te radi u okvirima vlastitih programa poput Revolvera i Divine Divinea. Danas je dio Adriatiko Recordingsa za koji uskoro izdaje svoj drugi EP, a krajem 2016. izlazi joj i prva ploča za londonski Brokntoys pod nazivom "The Glowing", dok je DJ Labud poluprofesionalni DJ iz Hrvatske. Član je skupine mladih entuzijasta "Ekstrakt" koja se bavi organizacijom tzv. "rave" okupljanja na području Zagreba i okolice. U slobodno vrijeme bavi se sportskim ribolovom na moru.

 
Za sve detalje o ostalim sudionicima konačne Illectricity strujno-svjetlosno-zvukovne eksplozije i po upad skokni na Entrio ovdje… Ili? Ili plešeš do besvijesti s nama u petak u Boogaloou free. Ako te kojim slučajem ne žulja 75 kn u džepu baš za kartu, ako ti je mrsko dati 90 na ulazu, tada sreća tvoja da su ti suđenice bacile mig i da si se zatekao baš na ovoj digitalnoj lokaciji jer imaš priliku osvojiti 2×1 upad. Jednostavno je. Odgovoriš nam u komentarima ispod članak ovdje kako se zovu dva gosta iz Velike Britanije, pričekaš petak 13 sat za proglašenje dobitnika i voila. Sretno svima koji se igraju i neka sreća bude dama ovoga puta!
 
 
brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2