Skip to main content
  • andrew weatherall
  • 10.01.2013.

Osvoji ulaznice za vikend u Sirupu

Ovog petka u zagrebačkom klubu Sirup Tom Pasanec Blacksoul pokreće novu klupsku večer Bears & Honey, dok u subotu stiže jedan od omiljenih DJ-a zagrebačke publike Andrew Weatherall.

Naslovna foto

Andrew Weatherall

Bears & Honey nova je glazbena večer u kojoj će Blacksoul predstaviti plejadu domaćih i stranih izvođača bliskih zvuku kojeg promovira, odnosno kombinaciji funky, soulful, vocal i deep housea. Za prvi put njegova su selekcija bili domaći Apple Juice, Pintha Indahouse i Kal El, a kao posebna gošća pojavit će se make up umjetnica Smashinbeauty koja će svojim umijećem goste pretvarati u vesele medvjede. Ulaznica je 20kn do ponoći i 35kn iza ponoći (ukljućuje i jednu medicu za zagrijavanje).

bears & honey

Ove subote za Sirupov se pult vraća, Andrew Weatherall, jedan od ikoni elektroničke glazbe, a po nekima i jedan od najboljih britanskih DJ-a.

Andrew na svojoj glazbenoj karijeri može ponajviše zahvaliti klasičnom glazbenom ukusu svojih roditelja, u čijem su se domu mogli čuti uglavnom samo Neil Diamond, Barry White i sl. Kao tinedžer Andrew počinje slušati bendove kao što su T-Rex i Wizzard, a dolaskom punka postaje okorjeli punker, što je izazvalo gnjev roditelja pa je ploču Sex Pistolsa ''Nevermind the Bollock'' godinama skrivao pod krevetom.

Otkrivanje rock'n'roll svijeta, nagnalo ga je zapravo da to podijeli, prvo sa svojom ekipom, a potom i šire. Ubrzo od običnog zaljubljenika u glazbu, postaje frik sa zavidnom kolekcijom vinila, koje počinje furati u plastičnoj košari za rublje po tulumima svojih frendova i s vremenom postaje ovisnik o njihovim reakcijama na njegovo puštanje glazbe. Postao je DJ i izašao iz okvira kućnih tuluma. Na jednom
malom skejterskom partyju u Islingtonu spazio ga je Danny Rampling te ga pozvao na svoju, danas već legendarnu večer, Shoom, koja je tad bila u začetku i održavala se u nekoj maloj dvorani u londonskom Southwarku. Andrew postaje jedan od rezidenta Shooma te na velika vrata ulazi u rejversku scenu metropole. Postaje regularan gost i na Future Spectrum eventima Paula Oakenfolda i Tripu Nicky Hollowaya, a povremeno radi i kao novinar za fanzin Boy's Own koji će kasnije prerasti u label Boy's Own Recordings, na kojem će imati i svoje prve epizode kao producent.

U produkcijske vode uveo ga je Paul Oakenfold s kojim je radio na remixevima za Happy Mondayse, New Order i Primal Scream, a 1992. napušta Boy's Own i osniva trio The Sabres Paradise, koji će potom postati duo Two Lone Swordsmen (s Keithom Tenniswoodom) i potpisuje za kultni Warp Records. Uslijedile su Andrewove najplodnije producentske godine u kojima je producirao Bjork, Primal Scream, New Order,The Orb, The Future Sound Of London, Manic Street Preachers i mnoge druge…

Uz Andrewa će nastupiti i Sergej Snooze, a sve uz limitiran broj ulaznica po cijeni od 60kn prije, odnosno 80kn nakon ponoći.

Za obje večeri djelimo po dvije ulaznice, napišite u komentaru na članak za koji dan želite ulaznici i prvi razlog zbog kojeg želite besplatan upad. Likeovi nisu na odmet. Dobitnike objavljujemo u petak. Sretno!

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop