Skip to main content
  • 8.04.2015.

Peti rođendan Balkan Kolektiva

Balkan Kolektiv, audio-vizualni kolektiv i record label koji je u Rijeku doveo brojna renomirana imena bass scene, ovaj petak 10. travnja slavi 5. rođendan.

Piše: 


Rođendanska proslava proteći će u znaku najvećeg bass partyja ovog mjeseca – 2 floora, 2 kluba, 6 izvođača!

Za peti rođendan, u Crkvu stiže jedan od deset najboljih, drum & bass producenata u svijetu, a njegovo ime je Adis Kutkut aka Billain. Rođen je u Sarajevu, i veći dio djetinjstva proveo je u ratu. Upravo zbog te nezamislivo tamne stvarnosti, ali pod utiecajem glazbe iz Kubrickovih i Carpenterovih filmova, Billain počinje pretvarati svoje ideje u grafite, a ubrzo prelazi i na muziku.

Ono što Billaina izdvaja, pored današnje veoma uspješne karijere, je činjenica da je znanje o tehnikama i teoriji glazbene produkcije stjecao sam. Sam je stigao i do techno glazbe, a kasnije i techna pod uticajem drum & bassa. Godine 2000. postao je dio sarajevskog drum&bass kolektiva Kontra, a ubrzo nakon toga počinje raditi potpuno samostalno, pronalazeći put do velikih kompanija u potrazi za profesionalnim sound designom.

 
Danas su Billainove neurofunk i drum&bass trake prisutne i slušane u drum&bass zajednici u cijelom svijetu. 2012. godine magazin Knowledge uvrstio je Billaina na listu deset najboljih drum&bass producenata u svijetu. Uz Billain-a, sviraju i Balkan Kolektiv snage: Sven Nalis i SNAP!
 
Drugi party je u Životu gdje nastupaju Pero Despero i Tikach.

Nagrađujemo sa 2×2 ulaznice, a komentaru napišite koliko godina slavi Balkan Kolektiv. Dobitnici će biti na popisu za oba kluba, a objavljujemo ih u petak do 12h.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop