Skip to main content
  • alt
  • 12.05.2015.

Pobješnjeli Max: Divlja Cesta – Budućnost pripada bijesnima

Redatelj George Miller vraća se s novim nastavkom post-apokaliptičnog pogleda na društvo bez ikakvih pravila, bez ljudskosti i topline u kojem je jedina misija preživjeti još jedan dan.

 
Svijet je 45 godina nakon pada civilizacije u potpunosti poludio, implodirao u svojoj okrutnosti i ceste su postale ratište. Max bježi od svoje prošlosti i odbija umrijeti sve dok ne osveti sve ono što je izgubio. 

alt

 
Vjeruje da je najlakše preživjeti sam no ipak se stjecajem okolnosit pridružuje skupini u bijegu koju vodi ratnica u svijetu u kojem su žene robinje, imperatorica imena Furiosa. Ono što će uslijediti je visokooktanski bijeg iz Citadele kojom upravlja Immortan Joe, beskompromisni tiranin koji kotrolirajući jedini izvor vode u Pustopoljni sije kaos distopijskom svijetom bolesnih, žednih i gladnih.
 
Miller je započeo put kao liječnik u hitnoj službi i tada mu se umom počela motati priča o samotnjaku prisiljenom na preživljavanje u svijetu nakon kolapsa društvenog poretka i napomenuo je: „Uvijek me fascinirala evolucija društva i kako se događaju inspirativne i uznemirujuće stvari, ovisno o vremenu. Oduzmemo li strukturu modernog društva, ulazimo u svijet koji je vrlo elementaran, ogoljen i tu su priče koje su na razini alegorije.“

alt

 
„Jedna od ideja koja je bila značajna za prvi film i ovaj novi je Alfred Hitchcockovo gledanje na snimanje filmova koje se može gledati bilo gdje u svijetu bez titlova. Nastojite učiniti ono što radi kvalitetna glazba. Neovisno o raspoloženju, ona vas vodi izvan svega i sama po sebi je iskustvo i stvara doživljaj. To pokušavamo postići s ovim filmovima.”
 
U glavnoj ulozi Maxa Rockatynskyja nalazi se Tom Hardy dok je ulogu nove ženske heroine Imperatorice Furiose, dobila Charlise Theron koja se pokazuje u potpunosti jednakom Maxu u igri preživljavanja.
 
Immortanu je oduzeto najvrijednije što ima, njegovih pet supruga u zarobljeništvu koje bi mu trebale podariti nasljednika. Zna da nema šanse očuvati vlast u obitelji s dva preživjela sina, jer Rictus Erectus, kojeg glumi Nathan Jones, je dijete u tijelu grdosije, dok je Corpus Colossus, Quentin Kenihan, zreli intelekt zarobljen u tijelu djeteta.

alt

 
Godine logistike, preko 150 po mjeri načinjenih automobila koji jure Namibijom proljevajući benzin, znoj i krv pijeskom, cijeli film snimljen kao golemo umetničko djelo u jednoj neprekidnojliniji akcije do konačnog predaha, 400 sati snimki sabijenih u 110 minuta bijesa i poezije, vizionarski pogled u svijet jednako fiktivan koliko i hipotetska verzija realnosti… Sve ovo je Pobješnjeli Max,

alt

 
A vi dragi naši na putovanje u ludilo možete krenuti uskoro. Dajemo prilku osvajanja 4×1 karte s time da će ujedno i jedan od četvorke osvojiti Mad Max majicu kao poklon CineStara Avenue Mall. Početak prikazivanja če biti 14. svibnja a mi ćemo 15. proglasiti naše pobjednike slučajnom metodom eci-peci prsta. Jedino što od vas trebamo je ime redatelja. Sretno!
{youtube}hEJnMQG9ev8{/youtube}
 
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk