Skip to main content
  • alt

Posljednji Trip To Zion party ove godine

Trip to Zion kolektiv ispratit će 2014. i svoju devetu godinu postojanja u svome čestom domu, AKC Attacku, vraćanjem korijenima.

Piše: 


20. prosinca su pripremili nastupe prvog autorskog Hrvatskog roots reggae benda Brain Holidaysa, te prvog BiH soundsystema, Baga Sounda. Ovime na neki način zatvaraju krug i ulaze u drugo desetljeće postojanja kolektiva, a svojoj vjernoj i uvijek rasplesanoj publici spremaju DJ sessino Trip to Zion DJ-a, te brojnih prijatelja sa zagrebačke reggae scene.
{youtube}L5N0aCbc9DE{/youtube}

Baga Sound iz Tuzle je reggae ogranak FMJAM ekipe kojega čine Moonjah, vokalist grupe Defence i Dj Soul. Višegodišnju ljubav i uživanje u reggae glazbi od 2006. pretvaraju u prvi BH sound, koji sada nosi reputaciju jednog od najboljih u BiH i šire. Njihovi setovi u osnovi uvijek imaju roots reggae, dok stilovi variraju od roots, nu rootsa i duba, do junglea, dubstepa i ragga breaksa. Za Baga Sound karakteristični su izrazito plesni setovi, a osim u BiH, česti su i rado viđeni gosti u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji. Osim uz regionalna, nastupali su i uz imena poput Benny Pagea, Big Buda, Danny Wheelera & MC Talia, Aries.
{youtube}mHsQq1fRooo{/youtube}

Brain Holidays je prvi autorski roots reggae bend u Hrvatskoj, osnovan 2000. godine. Album prvijenac Stereo Roots izdan je 2006. g., dok je drugi album naziva Save Peace, Babylon Delete svjetlo dana ugledao 2013. g. Bend je djelio pozornicu s imenima poput Gregorya Isaacsa, Culture, Zion Train, U-Roy itd, a najvećim uspjehom smatraju nastup na glavnoj pozornici Rototom Sunsplash Festivala, najvećeg reggae festivala u Europi, gdje su nastupili u finalu European Reggae natjecanja. Osim autorskih koncerata, bend već godinama tradicionalno organizira omiljene Tribute to Bob Marley koncerte u Zagrebu.

Ulaz 25 kn do ponoći, 35 kn kasnije. Uz flyer ulaznica je niža 5 kn. Osvojite 2×1 ulaznicu, a u komentaru napišite barem jednog DJa iz Trip To Zion kolektiva. Dobitnike objavljujemo u petak do 14h.

sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2