Skip to main content
  • alt

“Pročišćenje: Anarhija” u Cinestaru

Gledatelji su 2013. odlično reagirali na provokativni koncept postojanja jedne noći u godini u kojoj je svaki zločin legalan  te je "The Purge (Pročišćenje)" postao je pravi ljetni hit i popeo se na prvo mjesto kino ljestvica. 

 
Scenarist i redatelj James Demonaco stoga se odlučio brzo vratiti neobičnom svijetu koji je stvorio s još izazovnijom idejom za nastavak u obliku trilera koji nam pokazuje što se događa kad Pročišćenje prijeđe granice predgrađa. "Pročišćenje: Anarhija" vodi nas u distopijsku budućnost. Vlada pod utjecajem organizacije New Founders of America (NFA) dozvolila je Pročišćenje u trajanju od dvanaest sati kako bi osigurala da stopa kriminala ostatak godine ostane ispod jedan posto. Policija i bolnice ne pružaju pomoć u toj jednoj noći kad je svatko prepušten sebi i slobodan činiti što želi bez straha od kazne. Vrijeme je to za anarhiju.
{youtube}XzFCDqKE4yA{/youtube}
 
U filmu pratimo petero građana koji će tijekom noći Pročišćenja otkriti na što su sve spremni kako bi obranili sebe i druge u borbi za opstanak tijekom 12 sati punih nemogućih odluka. Leo (Frank Grillo) je narednik obilježen tragedijom gubitka sina. Naoružavši se do zuba kako bi dočekao zoru, on je opsjednut čovjek u osvetničkom pohodu. Eva (Carmen Ejogo) je samohrana majka koja živi s kćeri tinejdžericom Cali u lošoj četvrti, daleko od sigurnih kuća kakve si mogu priuštiti bogataši. Kad ih napadnu, Eva i Cali će se morati osloniti na pomoć stranca Lea koji će biti jedini koji ih može spasiti od sigurne smrti. Tu je i par na rubu prekida Shane (Zach Gilford) i Liz (Kiele Sanches), žrtve otmice auta. Nakon što nađu utočište u Leovom oklopnom vozilu, zajedno s troje stranaca branit će se od podivljalih skupina željnih krvi i biti prisiljeni preispitati sve što im je rečeno dok bježe gradom u borbi za goli život. Dijelimo 1×2 ulaznice za projekciju filma u Cinestar Avenue Mallu. Sve što trebate jest nabaciti smiješak u komentar ispod članka, a mi dobitnika odabiremo slučajnim odabirom i objavljujemo u petak, 1. kolovoza. Karte vas očekuju od subote na ulazu Cinestara, a film možete pogledati sve do petka, 8. kolovoza.
 
brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2