Skip to main content
  • alt
  • 11.04.2015.

Prva dama techna u Ambasadi Gavioli

Ambasada zvuka, izaslanici beata, golemi zidovi elektroničkog hrama Ambasade Gavioli ovoga proljeća na mračni floor zovu damu iz Sibira, Ninu Kraviz.

 
Djevojka iz ledenog, vjetrom šibanog, Irkutska navikla je na hladnoću, iako nikada na onu s plamtećih podija. Rodni grad zamijenila je Moskvom s ciljem da navuče bijelu zubotehničarsku kutu. No s vremenom se ono što je tinjalo unutra razbuktalo i Nina je odlučila ostaviti zubarski stolac po strani i staviti vam osmjeh na lice glazbom.

alt

 
Jazz i psihodelic rock obilježili su djetinje sate provedene uz glazbu, no kasnih 90-ih odjednom je na radijskim valovim zaječao klasik acid housea Armandov "Downfall" i nakon toga bilo se teško oteti spoznaji da znaš zašto si na ovoj Zemlji.
 
Ubacila se i u novinarske vode pišući za moskovski glazbeni časopis "Ptuch", a 2006. je noge nose prema Australiji gdje se u Melbourneu ubacuje u Red Bull Music Academy, koji joj je zaista dao samopouzdanje potrebno da gradiš nešto novo.
 
Ubrzo Nina stvara vlastitu radio emisiju i u kojoj se poigrava technom, houseom i IDM-om i stiže i rezidencija u legendarnoj moskovskoj Propagandi. U setove se sve više uvlače zvuci techna, housea, funka, space disca i rijetkih soundtrackova iz 60-ih i 70-ih tako da Ninin set uvijek nevjerojatno podsjeća na livestream nekog ilegalnog partyja u sitan opskurni sat.

alt

 
Krenule su se cijediti sve uspješnije trake "Voices", "Pain In The Ass", "I’m Gonna Get You", "Ghetto Kraviz"… i Nina je eksplodirala kao ultimativno žensko pojačanje svjetskoj elektroničkoj scecni.
 
No kako gospođica Kraviz ne bi bila usamljena za pultom naših susjeda prodružuje joj se i masna techno podrška, britanac Alan Fitzpatrick, talijan Marco Faraone, slovenski talent koji je jedan od potpornih stupova Innocent Musica, Aney F., a mali floor će suvereno držati Veztax i A.Paul.

alt

 
PRETPRODAJA HRVATSKA
Petrol, Europetrol, Interspar, Atlas Airtours, Tisak Media, Exclsive Change, Dallas Music Shop,…
 
Vrata Ambasade otvorit će se 24. travnja oko jedanaestice a za ovaj zaista nesvakidašnji lineup ćete u pretprodaji izdvojiti 23€, dok će na sam dan D upad biti 28€. Sakupi ekipu željnu dobrog provoda, utrpaj ih u auto, zarolaj se malo preko granice i uhvati jedan od onih Fetch The Vibe partyja koji nećeš baš tako skoro zaboraviti. I evo jedna da zaplešeš malo s Ninom po stanu. Pojačaj i uživaj!
{youtube}NzzPYhRXI4E{/youtube}

Nagradna igra!
Poklanjamo 2×1 ulaznicu, a u komentaru ispod članka tagirajte barem jednog gosta ovog partija. Dobitnike objavljujemo u srijedu 22.4. do 11h.

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop