Skip to main content
  • kameleon
  • 26.03.2015.

Rezident berlinskog Watergatea u Splitu

Prije točno dvadeset godina legendarni berlinski klub Tresor pružio mu je priliku i ponudio rezidenciju što je Mitja Prinz objeručke iskoristio.

Piše: 

Naslovna foto

Kameleon Club


S prvim danima proljeća klub Kameleon dovodi miljenika splitske publike Mitju Prinza. Od davne '98. kada je prvi put nastupao u Splitu pa do danas Mitja se afirmirao u dj-a i producenta koji je svojim konstantnim radom i talentom oblikovao berlinsku scenu.

Postao je poznat po svojim maratonskim setovima koji su znali trajati i po 14 sati, a za istoimeni label kluba snimio je mixani album koji mu je otvorio vrata brojnih svjetskih i europskih klubova. Ono što je uslijedilo bila je vlastita večer u klubu WMF gdje je zajedno s Dixonom predstavio Berlinu novi zvuk gradeći ga kroz gostovanja glazbenika kao što su Metro Area i Larry Heard.  

Produkcija je za Mitju neizostavni dio u karijeri svakog dj-a pa je posljednjih 15 godina, osim za pultom, vrijeme provodio u studiju producirajući elektronsku glazbu, ali i glazbu za filmove i reklame. Njegov debitantski EP ˈJack Crackˈ uvelike su podržali kolege iz svijeta elektronske scene i mnogobrojna publika, nakon čega je nastavio nizati EP-ove i remixe za različite labele. Trenutno surađuje sa Show-B-em, vlasnikom Lossless labela te radi na novom EP-u za Ian Pooley-ev Pooledmusic.
{youtube}SzFNcZTAOoA{/youtube}

Ono na što je posebno ponosan je rezidencija u klubu Watergate, koja traje već gotovo desetljeće, to je ujedno i najduža rezidencija u povijesti berlinske scene! Večer pod nazivom YES! profilirala se kroz artiste poput Carl Craiga, Radio Slavea i Moodymanna te je i danas jedna od najposjećenijih večeri ovog omiljenog berlinskog kluba. Uz Mitju ovu subotu 28.ožujka nastupaju residenti kluba Kameleon Luka Jakir i Pille. Ulaznice se mogu nabaviti na ulazu kluba po cijeni od 40 kn do ponoći, a poslije ponoći ulaznica je 50 kn.

Osvojite 2×1 ulaznicu – u komentaru napišite i tagirajte klub u kojem svira Mitja Prinz. Dobitnike objavljujemo u subotu do 16h.

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk