Skip to main content
  • 12.10.2007.

13.10. bassinvaders! & JabbaTon pres. DEEKLINE @ Aquarius

Prva u nizu ovosezonskih kolaboracija donosi nam jednu od najsjajnijih zvijezda među breakbeat izvođačima. Deekline je producent koji izdaje za Fatboy Slima, remiksira face kao što su Armand Van Helden, Prodigy, Stereo MCs, Freestylers i pokojni Dirty Old Bastard, a najpoznatiji je po jedinstvenoj, vokalima začinjenoj mješavini electra, hip-hopa, funka i miami bassa koja na veselo poskakivanje i razuzdan ples tjera sve posjetitelje klubova, a pogotovo pripadnice ljepšeg spola.

Piše: 

Premda joj preostaje još nekoliko mjeseci, slobodno možemo reći da je 2007. bila godina velikih promjena za bassinvaders! promotivno-umjetnički tim, a kako s nekima od tih promjena još uvijek niste upoznati, krajnje je vrijeme da se veo tajne ukloni, a važne novosti podijele s vama. Već i vrapci na granama znaju da su sa siječanjskim snjegovima Invadersi našli dom u zagrebačkom Aquariusu, ali samo su privilegirani pojedinci upoznati s troje vrlih, novih članova koje su rujanske kiše donijele u taj, donedavno četveročlani kolektiv. U skladu s dobrim odgojem, prinove se moraju na odgovarajući način i predstaviti, a kako se i pristoji, počet ćemo s damom, a nastaviti s gospodom:

Dora Jelčić stalan je gost domaćih drum&bass evenata sve otkad oni u nas postoje, a uz to je i vrsna poznavateljica domaćih i stranih glazbenih zbivanja općenito. Nakon dolaska u Invaderse prihvaća se odnosa s javnošću, a oni je, imajući na umu njen širok ukus i godinama građen glazbeni senzibilitet, nagovaraju da postane i DJ-jica.

Matko Čaja Chatko već je godinama meta nemoralnih ponuda raznih domaćih promotora, pa tako i Invadersa, ali se, s obzirom na njegovo nekadašnje članstvo u prijateljskom JabbaTonu, s novačenjem moralo pričekati sve do sada. No, sad kad je konačno ulovljen, bassinvaders! se mogu podičiti da su svojem ionako jakom umjetničkom poolu dodali odličnog DJ-ja koji u svojim nastupima glatko izmjenjuje breakbeat, drum&bass i dancehall.

Jurica Marković Odium ne samo da je vrstan DJ, već je i prvi pravi producent kojim se bassinvaders! kolektiv može pohvaliti. Jurici je, naime, surađujući s kolegom Slideom pod imenom Sub:System, nedavno pošlo za rukom izdati svoje uratke za američku etiketu Flight, a čast je još i veća  time što se radi o prvom hrvatskom drum&bass izdanju uopće.

Pažljiviji promatrači primijetit će da vesela bassinvaders! družina sad broji sedmero članova, a u skladu s magičnom prirodom tog broja (jer magičniji ne može biti!), ne preostaje im ništa drugo osim da i zagrebačkim ljubiteljima izlomljenih ritmova prirede magičnu klupsku sezonu. I doista, bez imalo srama i lažne skromnosti, a u skladu s predstojećim izborima, i dalje obećavaju vrhunske tulume, veselu i raspojasanu publiku te, naravno, najsvježiji i najplesniji drum&bass i breakbeat u ovim krajevima. Kako bi obećanja i održali, surađuju sa svim domaćim promotorima i izvođačima, a u pomoć im dolaze i najpoznatiji svjetski umjetnici koje bi, kad se već toliko hvale, mogli i predstaviti. Spomenimo neke od njih:

03.11. bassinvaders! pres. CYANTIFIC (Hospital, UK)
Premda će mjesec biti studen, vrućine nam neće faliti jer Cyantific, osim što s High Contrastom i Logisticsom dijeli tron gigantskog Hospital Recordsa, pripada društvu najnagrađivanijih i najcjenjenijih DJ-ja (ne samo) d&b scene. Pridodamo li tome činjenicu da je baš on odgovoran za jedan od najboljih tuluma u povijesti bassinvaders! kolektiva (i zagrebačkog drum&bassa općenito), već sada možemo jamčiti da nas 03.11. čekaju druženje, radost i ples epskih razmjera.

15.12. bassinvaders! pres. MAKOTO & DEEIZM (Good Looking, JP/UK)
Baš kad ste pomislili da su se Invadersi iscrpili i da će 2007. napustiti bez još jednog gigantskog gostovanja, u priču dolazi najskladniji i najpoznatiji par drum&bass glazbe. Deeizm je londonska vokalistica i MC, Makoto je tokijski producent koji je već godinama glavna zvijezda LTJ Bukemovog Good Looking Recordsa, a zajedno stoje iza najoriginalnije Progression Session kompilacije u ovom desetljeću. Kako im izazova uvijek nedostaje, u Zagreb dolaze po titulu najboljeg ovogodišnjeg d&b eventa, a nama ne preostaje ništa drugo osim da se opustimo, uživamo i na posljetku ocijenimo da li im je to i uspjelo.

19.01. bassinvaders50! pres. DJ FRICTION (Shogun / Valve, UK)
Malo klupskih večeri doživi svoje 50. izdanje, a kad se to nekim čudom i dogodi, tada se mora i propisno proslaviti. Mišljenja smo da proslava tako bitne obljetnice može biti propisna samo ako joj kumuje najomiljeniji umjetnik ovog kolektiva i, nimalo slučajno, jedno od najjačih imena scene. Naime, Friction je prema mnogima najbolji DJ na svijetu, a bez ikakve sumnje pripada šačici najutjecajnijih ljudi u drum&bassu općenito i zato vam preporučamo da već sada razmislite o vježbama istezanja i nabavki kvalitetnih plesnih cipelica kako biste spremno dočekali najveći bassinvaders! tulum ikad.

I to je, bar za sada, bilo to. bassinvaders! vam se zahvaljuju na strpljenju i razumijevanju, na ljubavi i povjerenju pa čak, ako vam idu na živce, i na vremenu koje ste potrošili da kažete "ah, opet ovi Invadersi". Ovo će biti velika godina za njihov kolektiv i vjerojatno će još imati ponešto za reći, a vi ćete, slušali ih ili ne, o o njima čuti još mnogo lijepih stvari.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk