Skip to main content
  • 27.10.2016.

Adoo & Poco Loco za slavonski Halloween!

Kako tradicija nalaže, sve ono mračno, zakučasto, onostrano, što graniči s paranojom i ludilom, balansira na niti razapetoj između jave i sna… Sve ovo treba svoj dan da pusti paru.

 
Misliš li da je lako čitave godine biti čudovište iz ormara ili ispod kreveta, stajati u mraku sobe i gledati u žive kako spavaju, pokušati se pokazati materijalnom svijetu pomicanjem stolica i rušenjem knjiga s polica, živjeti od toga da neslućenim prolaznicima sišeš krv prije nego nestaneš u noć ili koliki je Kasko na metle? Znaš li kako se teško koncentrirati kada si zombificiran pa ti otpadaju komadićci tijela, stalno si gladan i jezik ne dozvoljava da govoriš pa samo grgljaš i svi bježe? No jedna noć u godini putem zova svijeća koje trepere u bundevama  kanalizira sve ove demonske utvare, prikaze, duhove, monstrume i nakaze na ulice, propelira ih preko zida koji odvaja opskurno od uobičajenog i na jednu noć svijet živih i mrtvih se isprepliće.

 
Slavonski Brod tako svoje entitete s ljudskim miješa na podiju Valinora 29. listopada, kada noć vode Adoo i Poco Loco dok dečkima podršku daju Hrvoje Bare i Ertax oslonjeni u jedan b2b, te Hatar, a vizulani dio preuzima A-nalog.
 
Pulske ulice dom su tipa kojeg majka zove Admire, u osobnoj piše Admir Hasanbegović, a ekipa koje uživa u struji elektrona kroz kablove poznaje ga kao Adoo.
 
U elektroničku lepezu sebe upisuju flaneriranje žanrovskim prostranstvima housea, tech-housea i minimala, zaplete te kao muhu u mrežu groovy bassa, prebaci se na malo strogih perkusija za disciplinu i zatim te regresira na doba divljeg plemenskog trzanja tribalističkim natruhama.

 
Najveći globalci uvrstili su trake u setove, popeo se na vrh Traxsource top stotke remixom za The Power – DJ Face Off, osvaja prvo mjesto Beatporta remix natjecanju Bregucha trake Gramophonedzija i DJ Liona, baca podcaste za Umeka, a za trake se grabe 1605, Toolrom, KD Music,Stick Recordings, Selected Records, Patent Skillz, Night Light Records, AudioJah, Fresco Rec., Alchemy… 2015. je ujedno donijela i nastup na golemom Aquasela Festu u Asturiusu gdje uho uz uho staje s ekipom kao što su Carl Cox, Richie Hawtin, Paco Osuna, Joseph Capriati, Matador, Nic Fanciulli, Cristian Varela, a nama posebno sjajno je da za Adoo-a možeš baciti glasu Ambasadorovoj kategorij za najboljeg techno umjetnika.
 
 
 
Poco je pak Loco zahvaljujući temelju osobnosti Andreja Begića. Još jedan rođen i odgojen na ulicama i podijima Pule, gospodin Begić u mrežu sebe hvata tech-house i techno, a mlada karijerna putanja s prvim nastupom u veljači 2015. uskoro vodi na turneju i mogao si ga zateći kako se njiše za pultom Rijeke, Zagreba, Pule, Rovinja, Malog Lošinja, Crikvenice, Ljubljanje, Osijeka, Porta i Udina, a sirene kreativnosti uskoro svojim zovom mame i u produkciju.
 
Zatkao si ga i na pozornici ECO festivala gdje osvaja 5.mjesto u svijetu na ECO Talent Contest natjecanju, kao i u audioteci Stick Recordingsa iz Miamija, koji čvrstom rukom vodi Alberto Ruiz. Sa svojih svježih 26 ljeta na zemlji i natruhama ludosti, također je i dio kristalno čistog riječkog Pure Undergrounda, nastalog kao Labozzeva realizacija ljubavi spram oživljavanja jedne scene. Poco je nedavno upravo snimio i divan KS Podcast pa za malo natruha onoga što te čeka klizni ovdje.

 
Kako gospodin Bergić izuzetno cijeni Adoo-a kao kolegu, prijatelja i mentora od kojeg je kako sam kaže "naučio sve što zna", jedino je prikladno da se kao dualni objekt zajedno nađu i kao meštri Halloween floora. 
 
 
Počinjemo kada demonske njuške onjuše predponoćni zrak oko 22 sata, do ponoći prilažeš 20, nakon 30 novaca i samo upamti da se držiš stroba, mrak će biti čudljiva ljubavnica. Vidimo se u Valinoru!
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2