Skip to main content
  • 7.12.2015.

Aril Brikha s live actom slijeće u Zadar!

Odljepljuješ kapke u još jednom od onih koje ljudi zovu ponedjeljcima. Miris kofeina u nosu i generalna atmosfera užurbanosti sugerirala bi da je vikend još daleko.

 
No uvijek je lakše dočekati drugi ako se imaš čemu veseliti. Tako će Zadrani, Zadranke i svi oni koji će džonove u subotu zateći na melodioznim obalnim ulicama projedriti kroz tjedan s okusom iščekivanja na jeziku.
 
Q bar će u subotu, 19. prosinca, ne samo slaviti rođenje jednoga od momaka koji je mladost proigrao na Zadarskim ulicama, već će gospodin Božić, aka Andrologic 6 dana prije blagdana koji korelira s njegovim vlastitim prezimenom uz podršku kolege Monya pokloniti nešto i vama unutar zidova Q Bara. Oh, što to Sceno?

 
Stiže nam sjajna live act priča u internacionalno iransko-švedskim prstima Arila Brikhe. Rođen pod iranskim nebom, sada poštu prima u posvojenoj domovini Švedske. Stari Atari na ivici rađanja elektronike, jedan san i samostalni eksperimenti sa sintetičkim zvukom rezultirali su stvaranjem vlastitog zvuka. Možda se radi o globalnoj svijesti rađanja jednog pokreta, da ga osjetiš još prije no što ga znaš definirati. Sa šesnaest je već bio nepovratno zaljubljen u elektroničko i prijatelji kojima je dao da poslušaju neke od prvih tonova oduševljeno ga obavještavaju da ovo što radi ima ime i da se zove detroitski techno. Uskoro dolazi u kontakt s snimkama Roberta Hooda i Berlin's Basic Channela. 

 
Švedske izdavačke kuće Dankla, Plump i Placktown počele su sabirati njegove stvari u svoje redove. No Brikha nije bio onaj kojeg je baš tako lako smjestiti pa je "Grove la Chord EP" iz 1998. u potpunosti ignorirao žanrovske kutije. Traka koja je trebala imati sporednu ulogu na B strani ploče procurila je do stručnog uha Derricky Maya i Fragile Records odjednom izdaje The Art of Vengance EP. Sve ostalo je, kako ekipa kaže, povijest. Kocka je bačena a Brikha je izgradio jedan od najtraženijih live actova ikada. 
 
I tako kada subota klizne na tvoje kalendare, zaboravi sve, stavi sve brige i obveze na standbye i pođi na cjelonoćno slavlje života, glazbe i zajedništva. Vidimo se na podiju Q bara na zadarsko-iransko-švedskom rođendanskom live glazbenom sudaru!
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2