Skip to main content

Baš Dobar House u Sirupu zatvara sezonu!

Dokoturaš li svoje kosti i meso do Koturaške broja 1 naići ćeš na zdanje koje sadrži sočni glasni floor Sirupa.

 
Pa se na njega tako u osvit jutra Tjelova smješta ekipa okupljena pod kišobranom projekta koji samim imenom opisuje svoje ontološko stajalište na krivulji elektroničkog, Dobar House.
 
Koliko dobar? Jako, jako dobar. Toliko dobar da u sebe samoga daje sve pa je potrebno povući se u brlog hibernacije kako bi se obnovile snage za nove noći na podiju. Stoga, 25. svibnja, na dan koji slavi zore života, Dan Mladosti, označavamo kraj (prestani plakati), ali samo kraj sezone.

 
Kao lineupaši u plesnu karticu imena su upisali Alex Ranerro (SLO), Arszenik a.k.a. Arsen Pavešić, Roth Segen i Tom Bug. Alex Ranerro je tako tip koji je otvorio oči prvi puta na ulicama Zagreba da bi dječaštvo proveo u Sloveniji. Nastrojen prema glasnome još od sićušnih nogu, kao jednoga od prvih uzora navodi Ben E. Kinga. Zagrebačko-slovenski klinac odrastao je u jednog od najpoznatijih producenata slovenske house i techno scene. Prvo izdanje "Bang Her" izašlo je s Umekovog legendarnog 1605 labela i odmah se uvrstilo na Beatport chartove, a izdanja su ispadala i s labela kao što su Greatstuff, Criminal Hype, Mile End, Witty Tunes, Hotfingers te od nedavno Low Steppin Simma Red i Roger Sanchezova UNDR THE RADR. Posljednje izdanje za lovorike nastalo je u suradnji s kolegom Mike Valeom i nastaje singl "Moody" kojim se penje na vrh Traxsourceva tech house charta.
 
 
Arszenik a.k.a. Arsen Pavešić u unutarnju elektroničku enciklopediju tebe upisan je kao dugogodišnji rezident i programski koordinator Sirupa, a baš za veliki prasak Dobrog Housea će iznova oživjeti i umirovljeni alias. Dvadeset godina iskustva u prstima danas ga ponajviše veže za zvučnike Sirupa i Dimensions Festivala. Desetljeća u elektronici za njega su srušila žanrovske barijere i naći ćeš ga kako po prstima prebire sve od sladunjavih pop-haus pjesmuljaka do opskurnih elektro techno udaraljki i natrag.
 
Roth Segen je ime koje nisi čuo i sugeriralo bi novaka house scene no zapravo krije iskusnog jahača pulteva. Dobar House oproštajka će tako označiti prvi nastup pod novim aliasom pa se naviri vidjeti tko je to ovdje.
 
I naposljetku vrijeme je da koji redak posvetimo i Tomislavu Brusaču skućenom iza aliasa Tom Bug, koji je duhovni i emocionalni vođa Dobrog Housea. Tko je Tom? Znaš ga kao pobjednika burn Residencyja 2015., kao radio voditelja D3ep Radio Networka, A&R-a Blacksoul Musica i house producenta.

 
 
Pa se tako dan prije no što uredi i učionice ostaju zaključani manifestiraj na podiju oko ponoći. Čeka te sedam sati dobrog housea, jer volimo da dobre stvari traju dugo, dugo, dugo. Vidimo se u Sirupu u predgrađu ljeta! Dobro nam došli!
sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop