Skip to main content
  • alt
  • 30.09.2015.

Berlinski Watergate baca golemu humanitarku za izbjeglice!

Svijet je preplavljen izbjegličkom krizom, ljudima koji u očajnom pokušaju bijega iz vlastite zemlje pokušavaju iznova preuzeti kontrolu nad vlastitim životima, odbijajući biti topovsko meso.

 
Prije 15 godina tako je i započela “No Historical Backspin” inicijativa Monike Kruse koja je ustanovljena kako bi se borila protiv ksenofobije, rasizma i netolerancije i pomogla žrtvama desničarskog fašizma. 

alt

 
“No Historical Backspin” ovoga puta, sutra, i 1. listopada, iznova usmjerava pažnju tamo gdje je ona potrebna, na novu napuklinu brane društva koja zahtjeva sanaciju. Kampovi pokušavaju biti privremeni dom za one koji kreću u novi život no konstantno su izloženi napadima onih koji smatraju da za izbjeglice nema mjesta u svijetu. Stoga je u suradnji s Monikom Kruse u zadnji čas složen golemi party koji će sve prihode usmjeriti na izbjegličke kampove Berlina i na Helpers To The Orient (Orienthelfer e.V.) baziran u Libanonu. Ova organizacija za cilj ima pružiti izbjegličkim kampovima u Libanonu barem najosnovnije životne potrepštine.

alt

 
U posljednjim godinama berlinski Watergate je organizirao mnogo partija na lokacijama u Beirutu, a ovoga puta susjedna država Sirija se također nalazi u krizi koju sama ne može riješiti i treba pomoć. Svi glazbenici su se tako odrekli svojih honorara. Glazba ima svoje mjesto u kolektivnim emocijama, njena svrha je da spaja, da pruža olakšanje ispušni ventil, usmjerava društvo u jednakoj mjeri koliko je njegov produkt. Glazba je ravnomjerna igrača ploča koju ne zanima boja kože, kulturološka pozadina ili kome noću sklapaš ruke. Glazba je univerzalni svjetski jezik stoga Watergate poziva sve zainteresirane da se pridruže istinskoj manifestaciji središnje najčišće prirode glazbe i ljudskosti.
 
Na lineupu se od 22 nadalje izmjenjuju Barem, Dapayk, Dirty Doering, Format B, Heartthrob, Heiko Laus, Monika Kruse, Nico Stojan, Ninetoes, Par Grindvik, Ruede Hagelstein, Stimmig, Tigerskin, Tommy Four Seven, Wankelmut i You and Alex. Ako već novčanici ne dozvoljavaju skok na berlinsku humanitarku proširite vijest prijateljima u Njemačkoj kako bi se sakupilo što je moguće više sredstava. Pis aut!
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk