Skip to main content
  • 24.05.2016.

Claptone u dubrovačkom Revelinu!

Jedan je Jadran, jedna je zemlja koju zoveš domom, samo jedan Dubrovnik na šiljku obalnog juga i u njemu baš jedan klub.

 
Kao mjesto koje spaja, ujedinjuje i pruža lokalitet na kojem istomišljenici mogu orgijati u zajedničkim ljubavima, klub je mjesto koje laserski fokusira disparatne sudbine na jednu noć u jednu fokalnu točku. Upravo epitet kulturni pripisuje sam sebi i klub Revelin nastao izgrađen oko priča koje više-stoljetnim tajnama vriju zidinama.

 
Zidine više ne šapuću nego paradoksalno glasno kamenje odzvanja elektroničkim jekama, a 19. kolovoza  zvučnike preuzima Claptone u okviru Golden Summer turneje. Jedna od najutjecajnijih globalnih DJ figura pakira hitove i kofere tako za dubrovačko sunce. Kako opisuje sam sebe: " U dugo zaboravljenom svijetu, mnogo generacija prije, ptici nalik forma izronila je iz drvene tame, plutajući i trepereći, kližući i sanjajući. Osvijetljena iz pozadine sjajem prelijevajućeg se svjetla, ova nerazlučiva forma nosila je očaravajući zlatnu masku. Njen dugi kljun survao se prema dolje kao invertirani rog i od tada, ljudi su se referirali na ovo mistično biće jednostavno kao Claptone."
 
Na stranu mistične demagogije vrijeme je i za malo činjenica o tajanstvenom globalnom jahaču pulteva. Prethodne godine u audiosferu kliznuo je prvi album s kojeg se rodio globalni hit, remix Grammyjem nagrađivane jazz legende Gregoryja Portera, kojeg ste također prošle godine mogli uhvatiti na dubrovačkom tlu. Remix je odmah preuzeo BBC Radio 1 i postao jedna od najpopulrnijih traka ibiškog pijeska i spremila Claptoneu ponad kamina nagradu najboljeg producenta.

 
Kojim nebom lete zlatne ptice? Zadržavaju se u blizini house oblaka s štukaturom funka, soula, popa i daškom indiea. Zakrabuljen, zamaskiran, anoniman u masi tijela, slobodan u svojoj neprepoznatljivosti, Claptone dekonstruira kult ličnosti koji je pomeo suvremenu elektroničku glazbu i vraća se na ishodište onoga što je esencijalno, glazbi samoj.
 
Kao podrška podno krila stoje rezident DANCElectricPHILIPE, Milan Ratković s Audiometrica, Speed i i na vizualno nastrojeni PhiberOptic.
 
Kako ću do upada Sceno? E pa zateknu li te dromomanijom pogonjena stopala podno zidina, skokneš fino na adriaticket.com i uhvatiš si regularke za okruglu stotku ili VIP upad za dvostruko. Ili voliš do zadnjeg trena ne znati kamo ćeš? U tom slučaju ulaznice će na ulazu na sam dan eventa biti 50 kn više od pretprodajne cijene.

 
FB EVENT: Claptone
 
Pa eto hodočasti, pleši i obožavaj. Možda nije zlatno tele, ali ptica je jednako legitimna i ujedno i nevezana za okrutnu igru gravitacijske sile. ide visoko, više najviše, tamo gdje je zrak rijedak, a beat gust. Vidimo se u Revelinu!
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk