Skip to main content

Dečki Pravy su gdje? U Swankyju!

Postoji jedna uzrečica koju svaka baka koja drži do sebi govori svoj momčadiji koja se u blizini zatekne bilo kojim poslom.

 
"Dečki pravi!" je neodređena sintagma koja za dotičnu spomenutu stariju damu znači da im želi peći štrudlu, popraviti ovratnik, namjestiti im unuku, da ih podsjeća na dida kad je bio mlad, da u njima vidi moralne i emocionalne elemente predmobilne ere iz doba kada je sve bilo bolje (realno je samo bila mlađa pa se tako čini, ali tko si ti da je razuvjeravaš)…
 
I tako se pod "Dečki Pravy" zastave svega što čini opušteni zen maskulinitet smještaju Ante Mucic M i Marijan Babicz koji mažu glatko i opušteno sonorno po flooru dok se ne kližeš po kremi kao kada napraviš onaj savršeni puding bez i jedne grude (i daš sam sebi high five naravno, jer je to ekvivalent tome da pucnu sve kokice koje si stavio peći). 

 
Oba gospodina u metropolu, i glasno zaigrano majmunče Swanky Monkey Gardena stižu s južnijih aspekata tvoje zemlje, mjesta gdje se mir cijeni, gdje je vrijeme da otpočineš smatra svetim, gdje se razumije da život nije nešto što preživljavaš nego onaj u kojem se uživa. Lagodnost i lakoća postojanja (više ili manje podnošljiva) prenosi se tako i na glazbene odabire pa momci dok se lagano njišu za chill nedjeljno poslijepodne, 9. listopada, biraju za svoj publikum sve od downtempo laganica, jazz snobizma, hip-hop mudrosti i tvrđe bosse do funky breaks ritmike pri kojoj se nerijetko lome kukovi, no sve je ok, tako i tako ti neće trebati do narednoga vikenda.

 
FB EVENT: Dečki Pravy
 
Da kreneš zamisliti Marijana Babicza u srednjoj zamislio bi namrgođenog tipa koji bubnja u death metal bandu, vjerojatno preduge kose i jednako dugog jezika. No to vrijeme je prošlo i sada ne trebaš zamišljati. S tobom je sutra za pultom prvi brk Makarske koji je ujedno u Ambasadorovoj dodijeli nagrada nominiran u dvije kategorije pa možeš zaurlati svoj glas za Marijana u kategorijama "Intervju Godine" i "Newcomer Godine". Na kolegu i prijatelja mu Antu baci oko ovdje.
 
Dečki Pravy preuzimaju swankyranje oko 6 uveče i taman fino isprate tvoj vikend do 11.30 da odeš kući leći za novi tjedan… Znaš i sam da si bio neodgovoran i da si sve one prethodnotjedne odluke – kao da više ne piješ, da ćeš doći kući oko 2, 3 ujutro i da nećeš doručkovati kod Trovača – naravno prekršio. Vidimo se u Swankyju!
 
dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2