Skip to main content
  • 15.12.2016.

Deep’n’Delicious rođendan u Aquariusu uz iransko-danskog Ibižanina

Neke su stvari daleko od obične površine svakodnevnog, idu duboko, neke su slasne, neke pak pušu svjećice s jednako slasnih torti. No ima i onih koji operiraju kao čitava trijada simultano i tada se zovu Deep'n'Delicious.

 
Ususret trećem rođendanu kolektiva, nastalog od vaših za vas, sutrašnjeg petka 16. prosinca A1 floor zagrebačkog nam vodenog tekućeg kultnog Aquariusa postaje lokacija rođendana, na koji je jedino prikladno da kao gost stigne i gospodin s glazbom jednako duboko upisnom u venama, Nima Gorji.

 
Gorji je rođeni Iranac koji domom zove Dansku, no ujedno od 2005. i posvojeni sin Ibize koji je preuzeo rezidencije What's Up-a i terasu Spacea za Ibiza Underground. U posljednja dva desetljeća zasvirao je diljem svijeta i stavljao kvačice kraj rezidenture u golemim svjetskim klubovima. Pulta se uhvatio ranih 90-ih da bi se '98. osjećao spremnim izbaciti prvu samostalnu traku, a naredni uradci uredno nalaze mjesta u katalozima labela kao što su Bla Bla music, Murmur, Cecille, Oslo kao i vlastitih Welt Recordings i NG trax. Nima je jedan od rijetkih koji se ne bavi malograđanštinom podjela, rascjepa i osuđivanja i čije trake će jednako lako u setove uvrstiti u setove dvorjani globalne techno/house scene ili nova ekipa koja tek počinje u malom mračnom underground podrumu.
 
Skokneš li nedaleko preko granice u Sloveniji ćeš za pultom zateći Kareema Da-Lija kao jedno od značajnih imena novog vala slovenske scene. S bazom u Kopru, nisu mu strani Ex-Yu podiji, Njemačka, Italija, Velika Britanija, Austrija niti bijeli pijesak ibize, a oduševljeno je na jednoj čitavoj sezoni plesao i prekokontinentalni LA.

 
 
No kako sve sredine i žiže priča, svi zapleti i peripetije imaju svoje uvode i rasplete koji do njih vode ili iz istih slijede, tako te zapletno-raspletno kao okviri početka i kraja slike večeri opasuju uvijek vjerni Herya i Bronski. A ti se spremiš, dođeš do Aquarusa sat prije ponoći i plešeš do 7 ujutro. Do dva upadaš za 50, a nakon za 60 novaca. Dubok vam i slastan bio početak vikenda!
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk