Skip to main content
  • 5.02.2016.

Elektricitet, maškarade, techno i nemiri u Taboou

Šaputanja, govorkanja i posramljena pitanja ispod glasa u mračnim kutevima kafana ono su što karakterizira tabue.

 
Ali jedan sasvim drugi Taboo, onaj zagrebačkog podzemnog grotla, ruga se u lice tajnama i zavrzlamama, uzima megafon i urla svoju misiju svekolikom plesa gladnom pučanstvu.
 
Pod manifestom samo najboljeg od elektronike Taboo je protrčao kroz Finish 2015 i u Novu uklizao s novim prstima za kormilom, novim idejama i svježom krvi koja se isključivo orijentira na elektroničko. Zoru Nove Godine dočekali smo s našom vlastitom zrakom optimizma koji gura mašineriju beata, Misss Sunshine, zatim poderali džonove s britanskim kumom housea i techna Eddie Richardsom. Poprilično visoko postavljenja ljestvice za nove početke, zar ne? Neka, neka. Čekaj samo novi klupski program koji slijedeći tjedan otvara Tomcraft. (Kaj?! Aha… 🙂 )
 
Friška specifičnost Tabooa ujedno su i kraljevski afteri za sve one kojima sunce na obzoru ne znači baš ništa kada su u điru. Svaki petak i svaka subota protežu svoje pipke dok ne možeš više stajati na bedrima.

 
Novi vikend se valja pred tobom dokle pogled puca (realno do ponedjeljka, ali koga sada briga) i ovaj petak, 5. veljače, deremo full i to baš Full Electric. Kad se kazaljke poljube u ponoć palimo sve što proizvodi buku uz Full Ferryja i Dance Electric Philipea. Dame upadaju free do 2 ujutro, pa Taboo ekipa preporuča da skrate šminkanje. Šale se, svejedno im je kako dođete ako ste ovdje zbog pravih razloga. Nakon što gospoda Ferry i Philipe odvrte svoje čeka vas mater svih after partya… pa eto, sada napokon i ti znaš gdje je after.
 
Subota služi za oporavak, dnevne kavice s onima koje voliš i ne stigneš uhvatiti tijekom tjedna i tada stiže noć. Subotnja je drugačija od svih drugih. Čak i da svi kalendari svijeta misteriozno nestanu u jednoj temporalnoj kataklizmi, oni kojima srce kuca u ritmu elektroničkog znali bi kada je stigla, osjetili bi je u kostima. I tako na "Eyes Wide Shut" program (jer ti za ples ne trebaju oči nego srce) stiže Masquerade inačica s Resslessom.

 
Maske nose nevjerojatan potencijal, daju ti na tren priliku da iskoračiš iz sebe i postaneš onaj tko si oduvijek želio biti, oslobađaju te vezanosti za tvoje meso i paradoksalno te čine slobodnijim i autentičnijim tobom. Tematski partyji postali su svjetlucavi dragulj krune Tabooa. Zašto? Jer ova ekipa zna da plešeš zbog katarze, da ne plešeš po izboru nego zato jer moraš, jer je dio tebe. Uz sve tajne persone s kojima ćeš se sudariti u mraku podija, tajna ipak nije da gostuje duo Ressless koji su prije mjesec dana protresli zidove uz support Full Ferryja, tako da ponovni dolazak više manje gledamo kao odgođeni poziv na bis.

 
Počinjemo u opskurni ponoćni sat, dame upadaju free do 1, a ostali prilažu 30 HR novaca. Free upad također nije spolno vezan, jer 10 najmaskiranih također upada bez otvaranja lisnice, a čeka vas i iznenađenje. Tijekom večeri dobre vile Tabooa kružit će uokolo i najsretnija najcool desetka će u ruke dobiti kartu za [20.02.] WMC Zagreb w/ JAY LUMEN & MARKO NASTIĆ @ HYPO CENTAR. Ako sve do sada nije bilo razlog da pustiš sve i doletiš, eto ti ga na!
 
TABOO CLUB ZAGREB
Grgura Ninskog 2 / CRO
FACEBOOK:TABOO CLUB
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk