Skip to main content
  • 28.10.2016.

Elektronički šibenski Ghetto iznova na okupu!

Tamo gdje Krka ljubi Jadran u centralnoj Dalmaciji rođen je Šibenik kao najstariji grad ikada utvrđen isključivo hrvatskim rukama.

 
Buraz Petar Krešimir IV. u povelji 1066. već spominje Šibenik pod imenom pod kojim ga ti poznaješ danas i neko vrijeme je ovdje chillao i kralj sam pa ćeš ga posljedično hvatati i pod imenom "Krešimirov grad", a za krunu Jadrana grabili su se svi od Venecije preko Bizanta do Mađarske. Četiri spektakularne kule čuvaju grad nad kojim vitla plameni mač arkanđela vojskovođe, svetog Mihovila, no ono što noćas plamti na ulicama povijesnog grada nisu mačevi već glazba i kultura pod okriljem šibenske, na domaćem tlu uzgojene, skupine entuzijastičnih mladih ljudi koji od prethodne godine poklanjaju svoje vrijeme i trud "utemeljenju i razvitku trajne kulturne i umjetničke institucije". Gospoda oksidira u dodiru s kisikom podija potpuno bez osobne koristi i profita izvan altruističnog užitka plesa.

 
Povijest udruge Oksid htjela je da se u posljednjih godinu dana redovo organiziraju jednomjesečni partyji za sve Šibenčane, Šibenčanke i one koji se tako osjećaju, a mjesto prekrasnih, plesom natopljenih, zločina locira se u stari Disko R na ivici grada. Kao maksima u misiju je upisana promocija domaćih ruku bez obzira na njihove žanrovske kvartove pa se partyjalo na house, funk, techno D'n'B…
 
I tako večeras 28. listopada, u posljednjem petku prije studenoga, uskačemo u jednu obljetnicu po uzoru na isti party prethodne godine. Skuplja se iznova stara ekipa iz kvarta na Ghetto Reunion Vol.2. a opasni momci iz ghetta za pultom su Edy C, Gjuro, Bake Junior i Bake Senior, te M. Basler i DJ Vlado. Recept koji valja ne treba mijenjati, ne popravljaj što nije strgano, već se fino spakiraj, zategni žnjirance i potrgaj si tetive na podiju Diska R. Ekipa kaže kako računa na sve " babe, dide, stričeve, ujce, rodbinu užu i širu, frendove i simpatije, studente i đake, a za policajce ćemo lako".

FB EVENT: Ghetto Reunion Vol. 2

 
Svi koji su već partyjali uz Disko R crew proceduru znaju – kako novac nikad neće preuzeti primat nad ljubavi i glazbom, upadaš za koliko želiš, imaš kutiju na ulazu i njenu sestru na šanku pa doniraj sam koliko možeš ili želiš kako bi podebljao fond za nadolazeće događaje. Najbolje stvari nastaju od zajednice za zajednicu i dobre stvari karmički kruže na benefit svih uključenih.
 
Pa dobro nam došli u ghetto, i kako jednom reče Haruki Murakami – "Pleši, pleši, pleši!"
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2