Skip to main content
  • alt
  • 24.09.2015.

Fashion 60-tka – brza modno-glazbena linija Split-Omiš

Tražiš nešto novo i drugačije, predani si sakupljač neobičnih iskustava i esteta s finim okom za detalje kojem nimalo ne smetaju lijepe žene ?

 
To je baš sjajna stvar za biti, jer imamo nešto za tebe. Sjedni u autobus s najljepšom kontrolom, vozikaj se ko baja s pićem u ruci okružen vrhunskim dizajnom kreativnih mladih ljudi. “Fashion 60-tka je jedini autobus u kojem nitko neće gledati kroz prozor, slušati svoju glazbu i ostati žedan”najavljuju organizatorice manifestacije kakve do sada nije bilo na našem području. 

alt

 
Uvijek volimo znati cilj i motivacije koje se skrivaju duboko unutra pa je tako ovoga puta cilj povezati Omiš i Split i utisnuti ih na kulturnu kartu Dalmacije kao one koji uz tradiciju bacaju oko i na domenu novih medija i primijenjene i suvremene umjetnosti.
 
No zašto ime Fashion 60-tka, radi li se o modi za dame u najboljim godinama, idemo li u retro po velike naočale i trapezice? Ni jedno ni drugo. Event je ime dobio po autobusu broj 60 i sufiksu -tka, ali ne da bi označili redni broj već kao o obliku trećeg lica jednine glagola “tkati” (izraditi, maštati) – kako su objasnile mlade poduzetne dame iza projekta. Julija Tomasović (26), dizajnerica i voditeljica umjetničkih radionica, i Suzana Vuljan (26), modna dizajnerica i organizatorica modnih revija pod nazivom Moda na kvadrat.
{youtube}b9R2fm98JiQ{/youtube}
 
Pitaš nas kada se održava? 2. listopada u 19 sati kada se event otvara izložbom dizajna Muzeju grada Omiša. Polazak autobusa iz Splita (Sukoišanska stanica/Solinska) je u 20.00 h, a očekivani dolazak je u 21.00 h u Omiš. Tada se nastavlja program FASHION 60-tke u Muzeju grada Omiša i baru Volta (ispod Muzeja). Program će biti upotpunjen i filmskim ostvarenjem Ivana Perića i zatim za pultom atmosferu dižu DJ Hervie i Juri Paik, nakon čega se u 1.30 selimo u sjene glazbene krošnje Judinog Drveta. Eto, jedno fino modno, plesno, povijesno, automotivno iskustvo na kulturnoj mapi obale. Uhvati upade na Entriu i uživaj u vožnji!
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2