Skip to main content
  • 2.08.2016.

Fedde Le Grand, Claptone i Paul van Dyk u Revelinu!

Prošla su ljeta i zime od kada je podno zidina pisana Dubravka, od kada su graditelji kamenjem stvarali ponosni mali grad na jugu Jadrana.

 
Ovoga kolovoza kruna obale pojačava zvučnike do kuda ide u jednom klubu kulture. Kultura je plesna, a klub imena Revelin, prenamijenjen i oživljen za novo doba, nove ljude i nove zvukove.
 
Pa kaže: U rukama plesno električno eklektičnog Filipa, 3. kolovoza, vrijeme je za novi ™DANCElectric Residency uz jednu boginju za pultom. S nama je Sam Divine, ravno s rajskih vrata Defecteda, u osmoj epizodi Filipovih električnih lakrdija. Pobjedu na natjecanju u Bristolu slijedilo je rad u trgovini ploča i zatim ostvarenje sna s interancionalnim floorovima i trogodišnjom ibiškom rezidencijom u Ushuai.


 
 
Pleše li ti se na dubrovačkim ulicama baš 5, kolovoza ovaj petak je u rukama Aloka. Iz prijestolnice Brazila Alok stiže kao druga generacija DJ-a i to s obje strane. Otac je DJ Swarup, a majka DJ Ekantha, koji su zajedno uz jedno djetinjstvo paralelno gradili i brazilsku elektroničku scenu. Još kao klinac stalna je postava na festivalima i s 12 je umjesto video igara u ruke dobio CD-e i ljubav počinje. Upadi su, kako to obično biva na Adria ticketu, 150 u pretprodaji, 250 za VIParenje i sve za 50 novaca gore na dan eventa na ulazu.

 
 
FB EVENT: ALOK
 
11. kolovoza spektakularno se otvara i Revelin Dubrovnik festival uz golemost samu, Fedde Le Granda. Nizozemac je bez sumnje jedan od najvećih DJ-a u svijetu koji se proslavio se hitom "Put Your Hands Up 4 Detroit" prije 10 godina. Svojom svirkom bacio je na koljena cijeli svijet, nastupajući od svjetskih ekskluzivnih rezidencija u Ministry of Sound u Londonu i Pachi na Ibizi, do zemalja na svim stranama svijeta i preuzeo remiksanje ekipe kao što su Coldplay, Madonna, Robbie Williams, Fatboy Slim, Michael Jackson… Uz Gospodina Granda za pultom se od internacionalaca pridružuju još Alex Adair i Joe Stone uz domaću podršku koju pružaju DANCElectricPHILIPE, Audiometric, DJ Speed, dBA i PhiberOptic.
 
 
 
Tvrđava se još jednom zatim 17. kolovoza trese na električnoj rezidenciji, aii ovoga puta plesače predvodi Revelinov vlastiti rezident dBA koji stiže uz zvuke EDM-a, progressive housea i tech housea, a pult putevi su se do sada ukrižali s Fedde Le Grandom, Axwellom, Sebastianom Ingrossoom, W&W-om, Nervo sestrama, Sander van Doornom, Funkermanom…

 
 
19. je vrijeme za opskurnog letača elektroničkim, čovjeka pod maskom koji iz tebe na podiju mami tvoje pravo lice tonovima. Stiže Claptone!
 
Kako opisuje sam sebe: " U dugo zaboravljenom svijetu, mnogo generacija prije, ptici nalik forma izronila je iz drvene tame, plutajući i trepereći, kližući i sanjajući. Osvijetljena iz pozadine sjajem prelijevajućeg se svjetla, ova nerazlučiva forma nosila je očaravajući zlatnu masku. Njen dugi kljun survao se prema dolje kao invertirani rog i od tada, ljudi su se referirali na ovo mistično biće jednostavno kao Claptone."
 
Na stranu mistične demagogije vrijeme je i za malo činjenica o tajanstvenom gospodinu. Prethodne godine u audiosferu kliznuo je prvi album s kojeg se rodio globalni hit, remix Grammyjem nagrađivane jazz legende Gregoryja Portera, kojeg ste također prošle godine mogli uhvatiti na dubrovačkom tlu. Remix je odmah preuzeo BBC Radio 1 i postao jedna od najpopularnijih traka ibiškog pijeska i spremila Claptoneu ponad kamina nagradu najboljeg producenta. Kojim nebom lete zlatne ptice? Zadržavaju se u blizini house oblaka s štukaturom funka, soula, popa i daškom indiea. Zakrabuljen, zamaskiran, anoniman u masi tijela, slobodan u svojoj neprepoznatljivosti, Claptone dekonstruira kult ličnosti koji je pomeo suvremenu elektroničku glazbu i vraća se na ishodište onoga što je esencijalno, glazbi samoj.

 
FB EVENT: Claptone
 
Novi ™DANCElectric Residency stiže 24. kolovoza na kojem se mjere tvoje slušne ekstaze uz Audiometrica, da bi te 26. dočekao uz gospodina van Dyka. Od radijskog tehničara, preko nesuđenog stolara, do globalnog meštra elektroničkog, Paul je jedno od najvećih imena globalne tko je tko enciklopedije svega onog elektroničkog, jedan od iskonskih elemenata primordijalne juhe koje je evoluirala u glazbu koju znaš danas, onaj koji je započeo u istočnom Berlinu dok ga je još veliki zid mržnje dijelio od zapada. Mladi Berlinčanin postao je tako kroz 90-e pionir trancea i nastavio dalje jednako jako i gazom u novo tisućljeće i sada je iznova u Dubrovniku.

 
FB EVENT: PAUL VAN DYK
 
I konačno, prebrojiš li na člancima prstiju mjesece nalaziš da kolovoz ima 31 dan. Na finalni dan mjeseca ujedno završava i Filipovih 12 poglavlja u revelinskom ljetu na Closing Edition partyju, Znaš da stvari nikada nisu tako intenzivne kao kada orgijaju u počecima ili kada se bliži klimaks kraja! Detalji lineupa još će biti objavljeni, a do tada navrati na službeni FB event za koherentniji pregled onoga što te još čeka.

 
 
Nikada više nećeš biti tako mlad kao ovo ljeto! Iskoristi svaki plesni dan!
 
 
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2