Skip to main content
  • 6.11.2015.

Galileo kipi u studenom!

Na riječkim ulicama nalazi se jedan klub koji ime dijeli s svojeglavim genijalnim talijanskim znanstvenikom.

 
Galileo je dizao pogled prema nebeskom svodu i hrabro izazvao uvriježenu hipotezu ljudske arogancije u kojem je Zemlja centar svega. Umjesto Zemljana kao pupak sunčeva sustava postavio je Sunce.
 
U naš riječki Galileo možda ne stane čitavo Sunce i nemamo tako jaku kremu za sunčanje, ali stane nekoliko stotinjaka rasplesanih duša. U centar tako ove subote, 7. studenog, stavljamo po prvi puta na tlu Lijepe Naše Etia Creations label Showcase na kojem nam se pridružuju Shoxy, Alex Long, Stanny Abram, Ian Green i naš domaći momak Dino Jukić kao lokalna podrška.
 
 
Petak 13. pak umjesto plutanja u mjehuriću strave strave i neobjašnjive sklonosti opskurnim nezgodama navrati i presurfaj trinaesticu uz britanskog gosta Leea Clarkea i vlasnika i suosnivača etiketa 'Zwilling Records' & 'Forward Education' iz Zagreba The Wheel Mana, a do usijanja će na zagrijavanju zakuhati dečko s riječkih ulica Dino Jukić.
 
"House Freak" Lee Clarke  ponosni je vlasnik izdavačke kuće Tahanan. Na sceni od krhkih 15, audiosferu je do sada dijelio s globalnim velikanima kao što su  Terry Francis, Eddie Richards, Jordan Peak, Pete Dafeet, Roberto, Sek, Michael McLardy, Dudley Strangeways… Uz životni moto 'Good People – Great Music' i punim prstima housea i techna u Galileu nema stajanja do zore.

 
28. pak pozdravljamo studeni uz Petra Dundova, Tonija Juranovića, Dinu Jukića i Daniela Mayu. Petar je naš najbolji izvozni proizvod, hrvatski ambasador na planetarnoj elektroničkoj pozornici. Na sceni posljednjih 20 godina zapalio je festivale poput  “I Love Techno”, “EXIT”, “Awakenings and Wire”  i protresao zidove klubova kao što su “Berghain”, “Matter” (RIP), “Womb”, “Air”, “Fuse and Space” i “Tresor”. Dugi niz godina ponosni je član belgijske "Music Man" obitelji i Millsova Tomorrow labela, za koji nastaje mini LP Sculptures. Rijetko se dogodi da već debitanstkim albumom pometeš svjetsku elektroniku no Petar je to učinio s Escapements 2008. godine i zatim se posvećuje novijim izdanjima (Distant Shores/Music Man 2010., Tenth Plateau/Music Man 2011.), remixevima i nastupima.

 
Toni je pak školovani glazbenik, zapleten u multiinstrumentalne niti i Dj-ing. Na restrikcije i ograničenja se samo nasmije i odmahne rukom i u 15 godina iskustva bio je gost nacionalnih i internacionalnih pozornica a već je dio inventure na festivalima poput Barrakuda, Exita i Hideouta. Iza pulta ste ga mogli zateći s ekipom golemih kao što su Lee Burridge,Maya Jane Coles, Dennis Ferrer Valentino Kanzyani, Kenny Larkin, Kevin Saunderson, Steve Rachmand, Terry Francis, Tube&Berger, Andre Hommen, Marko Nastic, Pirupa,Oxia, Cristian Varela, Noir,Solomun, Luca Baccheti Prok&Fitch, Belocca, Paolo Barbato, Hernan Cattaneo, NicFanciulli, James Zabiela, Gramophonedzie, Nima Gorji, Layo & Bushwacka, Kid Massive, Faithless, Nicole Moudaber, Uto Karem, Butch, Ante Perry, Patrick La Funk, Kris Menace, Miss Mavrik, 16Bit-Lolitas, Juliet Sikora, Pete Gooding, Ian Pooley…
 
Za više infa klikni na plave hiper informacijske autoceste. Dođi, pleši, uživaj, živi! Galileo je spreman! 
 
 
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk