Skip to main content
  • 26.10.2016.

Karlovački LiquidNight Halloween uz zagrebačku techno vješticu!

Na jednu noć u godini čuje se škripa portala, vrata, špajzi, nadgrobnih spomenika, parketa u onim mračnim zakutcima prostorije u koje ne zalaziš…

Naslovna foto

Mulletover – najstrašniji party na svijetu
 
Slike padaju sa zidova, poltergeisti lutaju slobodno, zarobljene duše, demoni, vještice, vampiri, prikaze, zombiji, nakaze, utvare, one sjene kada se uvjeravaš da zapravo nisi ništa vidio, vire i promatraju te dolazeći bliće kada okreneš leđa. Čuješ neobičan šapat ili da te netko nježno zove iz mraka dok stojiš na vrhu stepenica u podrum… Svi oni izlaze van, s jednako jakim demonom plesa na leđima kao i ti na noć 31. listopada. Halloween je noć samo za hrabre, pa sve vi hrabrice i hrabroslavi, s gorećom gladi za podijima i glazbom na struju, pravac u karlovačku Malu Scenu HD na Liquidnight Halloween.

 
Pod sigurnom palicom, prikladno za beskonačnost neumiranja energije nazvane, udruge Infinitum stiže novi tekući, klizni, gladak i viskozan Liquidnight uz zagrebačku techno vješticu Teychee. Mlada dvadesetogodišnjakinja, trenutno rezidentica zagrebačkog DEPO kluba i slovenskog BodyWorka, dobila je gramofon i miksetu u ruke od oca i priča počinje. Iz zagrebačkih margina širi se na nacionalne i zatim i na podije Balkana, ostajući vjerna nadogradnji i evoluciji na odabrani otrov mračnog, melodioznog, tvrđeg, industrijski ispoliranog bangin' zvuka. Nitko tako dobro ne prenosi nezadrživu energiju no mladost.
 
Infinitum pak u beskonačni loop temporalno-svjetovne poremećenosti opni stvarnosti Halloweena šalje i svoje konje za trku pa uz topot beata stižu Vladimir Mrkša, Phill Dam i Thaitoy Tom.

 
 
Maske obično sugeriraju nešto nakaradno, nešto lažno i prikriveno, insinuiraju prevare i sakrivanje istine iz ovoga ili onoga razloga, nemogućnost dopiranja od esencije zastiranjem pravog lika gledanog. No maske su i mnogo više – vodovi koji sputanoga tebe mogu učiniti mnogo slobodnijim jer sve ono učinjeno pod maskom ne pripisuje se psihološki stvarnome tebi, sve ono oslobođeno pod maskom ne remeti strogu disciplinu koju si možda namećeš ili maska poništava nesigurnost samim time da ti daje priliku da navučeš tuđu kožu na tren. Paradoksalno je da je pod maskom moguće pokazati pravo lice mnogo lakše no na danjem svijetu. Igraš ulogu, ta uloga se ne boji, ne sumnja, ne analizira previše, ne osuđuje… Pa nam tako zamaskirani zakrabuljeni ti upadaš za baš ništa kuna dok će nemaskirani, koji su odlučili zadržati svoju personu, ubaciti 20 novaca.
 
Vidimo se 31. u Maloj Sceni. I upamti, drži se svjetla, u mraku se na Halloween događaju neobične stvari koje ti nitko neće vjerovati.
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk