Skip to main content

Karlovački Liquidnight uz Toxica!

Uzmeš li osmicu i položiš je na bok kao primadonu i zatim kreneš petljati njenom petljom na bilo kojoj točci zaplest ćeš s eu hipnozu beskonačnog kretanja. 

 
Iako ti je kao svijesti u mesnatom mozgu, koji uokolo fura ovo plesno nastrojeno tijelo, uopće nemoguće zamisliti da nešto nema kraja već se jednostavno vječito perpetuira dalje, dok kazaljke hrđaju i otpadaju, upravo ime Infinitum uzela je karlovačka udruga nastrojena beskonačnim noćima na podijima i svemu onom urbanom, dobrom, vrijedom i kvalitetnom.
 
Iz istog ovog poriva nastaju tako Liquidnight večeri, Ono tekuće možda jest prilagodljivo posudi u kojoj se zatekne, ali ujedno ima toliku snagu da će upornosti progristi i najčvršću stijenu i usjeći si put tamo gdje ga nije bilo. Novi sutrašnji Liquidnight tako se 10. prosinca pod imenom dvostrukog rođendanskog slavlja, "B-Day Bash YVANN&PHILL DAM with special guest TOXIC", smješta na podij karlovačke Male Scene HD. Preživljavanje još jedne godine sa svim njenim izazovima i ljubavima slave DJ Yvann i člana udruge Phill Dam, a kao nimalo otrovna, nomenklaturi suprotna, glazura na torti nad podijem se manifestira dobitnik Ambasadora za pionira elektroničke glazbe u Hrvatskoj s preko 30 godina iskustva, gospodin Toxic.

 
Bila je to 1984. kada je mladi frajer s punom glavom kose prvi puta stao za pult u malom privatnom klubu, uslijedila je putanja koja ga je u posljednje 32 godine provela kroz 19 godina na radijskim valovima kroz gotovo sve zagrebačke radio stanice, koketiranje s electro funkom i canadian discom i tada se javlja ljubav, ona koju sretneš samo jednom u životu ako si sretan – u fokus upada house i Toxic postaje jedan od njegovih najglasnijih domaćih zagovornika. Vještina kasnije rezultira i punjenjem internacionalnih plesnih punktova Slovenije, Njemačke, Velike Britanije… Lovio si ga i za katedrom prvih 6 godina na prvoj DJ Akademiji, a chillao je i u ulozi suosnivača i rezidenta nekih od najznačajnijih klupskih programa koji su oblikovali generacije (Body & Soul, Bodywork, F-Scope, Get*HIGH).

 
Yvann nam je tako niknuo u Dugoj Resi na križanju pozitive, kreative i energije. Prvi koraci bili su za karlovačkim podijima Buddha Bara, Papas Bara, Edisona i Hrvatskog Doma 2007. da bi 2011. postao glazbeni urednik radio emisije "House Warm Up". Dvije godine kasnije u šake prima i organizaciju programa "Moving & Grooving" i odnosi pobjedu na Astralis DJ natjecanju čime si osigurava i nastup na Astralisu u Kino Klubu Jadran Film. Dijeleći žanrovsku ljubavnicu s Toxicom, orijentirao se na moderni house i tech house kojim i dalje upisuje sebe u temelje domaće klupske scene. Momcima se pridružuje i ostatak infinitum DJs ergele:
 
Vladimir Mrkša
 
Thaitoy Tom
 
Ti se pak spremaš, protežeš se, stežeš žnirance, oblačiš svoje najbolje plesno ruho i pičiš u Malu Scenu oko desetke, gdje do ponoći upadaš za 10, a nakon za 20 novaca i jedino što it još preostaje je da čestitaš rođendane, opustiš se i uživaš u vožnji u tekućim zvucima noći! Enjoy!
 
disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop