Skip to main content
  • 16.11.2016.

Koncept 03 s teksaškim mračnim techno masakrom

Koncepti su oni koji stoje kao tlocrti ideja, nešto što je prije postojalo samo kao zamisao divnog da bi postalo realno treba ekipu koja će sjesti za crtaću ploču ne bi li pokrenula lavinu događanja.

 
Godina je dana prošla od kada je baš ovo učinila ekipa Koncepta, ne bi li se sada u trijadi izdanja vratila nazad u starom kazalištu lutaka na Jazinama. Tako za hladne pločnike Zadra stiže čovjek s mjesta gdje su odresci veličine ovećeg novorođenčeta i gdje ćeš damu pozdraviti nakretanjem šešira, iz Texasa.
 
Mi pak za mračni driving techno šešir u znak poštovanja skidamo veteranu Jamesu Kelleyu iz mračnog podzemlja beata Dallasa. Dvadeset godina provedeno je u podrumima gdje je beat zgusnut i nabijen među zidove i tijela u cijelnoćnim maratonskim setovima, a počasni krug maratonaca popraćen je soundtrackom pretežito minimala i techna. Početak glazbene afere u ranim 90-ima rezultirao je sa sedam godina vjernosti. Čemu? Vinilkama.

 
No emocije su uvijek vukle u mračni zakutak glazbe, onaj paranoja inducirajući minimal i techno koji ti nakon nekog vremena ostavi neodređenu emociju da si promatran negdje iz mraka. Rane godine novog milenija donose i nezadrživu želju da stvara svoju vlastitu glazbu i uskoro autogram stavlja na liniju labela kao Kontrol Records u Rimu i Mischkonsum Records u Stuttgartu. Uspješna izdanja redovno žive pri vrhu Beatporta, a ujedno ga nalaziš i kao dualnu manifestaciju jer izvan podija gospodin Kelley ujedno je i promotor i osnivač vlastitog serijala evenata Source 20/20 u Dallasu koji je bio i domaćin dva Movement pred partyja 2014. i 2016. 
 
A na putovanje mračnim, čudljivim i dijaboličnim na domaćem tlu mu zemljovide pokazuje i podrška domaćih momaka, pa su tu Eggy, Splitski Loop Junkie El Commando i naravno duo iz Koncept baze, Last Method i Helmsman. Na FB event si navratiš niže, okineš momcima da ti se pleše i vidimo se u subotu, 19. studenog, a ne ideš kući do sedme ure nedjeljnog jutra. Enjoy!
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2