Skip to main content
  • 30.01.2009.

Kultni Kraftwerk na T-Mobile INmusic festivalu

T-Mobile INmusic festival , održat će se po četvrti put 24. i 25. lipnja (srijeda i četvrtak) u Zagrebu, na jarunskom Otoku hrvatske mladeži, a ugostit će više od četrdeset inozemnih i domaćih izvođača, uz brojne nove popratne sadržaje. Ovogodišnji T-Mobile INmusic festival ponudit će vrhunski glazbeni doživljaj – na čak pet live pozornica prodefilirat će velika i zanimljiva glazbena imena, među kojima i kultni njemački sastav – Kraftwerk, jedna od najutjecajnijih i najvažnijih elektronskih skupina na svijetu. Kraftwerk će nastupiti na glavnom, T-Mobile Stageu.

Piše: 

Njemački pioniri elektronske glazbe, Kraftwerk, nastupit će na ovogodišnjem T-Mobile INmusic festivalu. Kao predvodnici eksperimentalne scene, Kraftwerk (njem. elektrana) ostvaruju snažan utjecaj na brojne glazbenike i smjerove te postaju jedna od najutjecajnijih i najvažnijih elektronskih grupa na svijetu. Tijekom svog četrdesetogodišnjeg djelovanja izdaju deset uspješnih studijskih te nekoliko kompilacijskih i jedan live-album.

ImageOvu kultnu njemačku skupinu osnovali su 1970. godine u Düsseldorfu dvojica studenata muzičke akademije, Ralf Hütter i Florian Schneider-Esleben. U početku, pod nazivom Organisation, dvojac objavljuje album „Tone Float“ i nastupa na mnogim koncertima izvodeći glazbu, koju su mnogi nazivali avangardnom. Osnovavši Kraftwerk, započinju rad na debitantskom albumu inovativnog zvuka „Kraftwerk I“, već tada nagovještavajući revoluciju u suvremenoj glazbi. Nakon nekog vremena Kraftwerk počinje djelovati kao kvartet, inovira pop glazbu i stvara legendarni imidž te postaje najznačajniji kolektiv elektronske glazbe.

Ne postoji gotovo niti jedan njemački bend koji se toliko često navodi kao izvor inspiracije za mnogobrojne glazbenike. Zbog presudnog utjecaja na elektronsku scenu i primjenjivost elektronike u glazbi smatraju se bendom bez kojeg danas ne bi bilo glazbe u ovakvom obliku kakva jest. Kraftwerk mašinerija pokrenut će se na T- Mobile INmusic festivalu na glavnom stageu. Uz karakterističan zvuk i neobične projekcije na visokim ekranima, Kraftwerk će ponuditi publici pravi audiovizualan spektakl. Po noći.

Posebna novina na ovogodišnjem T-Mobile INmusic festivalu bit će stage posvećen nešto žešćem zvuku. „Za sve ljubitelje pravog metal zvuka, festival uvodi treći open-air stage i najavljuje brojne atraktivne metal skupine. Festival će unaprijediti vizualni aspekt te ponuditi brojne popratne usluge i sadržaje, među kojima i bogatu gastronomsku ponudu“ – najavio je Zoran Marić, direktor T-Mobile INmusic festivala.

Organizatori T-Mobile INmusic festivala su na današnjoj konferenciji za novinare detaljnije predstavili ovogodišnje izdanje festivala te najavili dolazak još mnogih velikih imena sa svjetske i domaće scene. Uz predstavnika generalnog sponzora T-Mobilea, konferenciji su prisustvovali i predstavnici partnera festivala Nokije i Tuborga.

Festivalske ulaznice bit će moguće kupiti od 09.02.2009. u svim T-Centrima u Hrvatskoj po cijeni od 350 do 550 kuna, ovisno o datumu kupnje, a T-Mobile je za svoje korisnike pripremio posebne pogodnosti. Tako će rezervacijom ulaznice putem SMS poruke, svi T-Mobile korisnici moći ostvariti popust od 50 kuna pri kupnji jedne ulaznice u T-Centrima. Također, svi studenti moći će, uz predočenje važećeg Indexa, kupiti ulaznicu po 250 kuna u promotivnom razdoblju u trajanju od mjesec dana od početka prodaje.

Sve informacije dostupne su na web stranicama festivala: www.t-mobileinmusicfestival.com

***

Cijena festivalske ulaznice (za dva dana):

350 kn         09.02. – 01.03.2009.

400 kn         01.03. – 01.05.2009.                                        

450 kn         01.05. – 15.06.2009.                                        Cijena jednodnevne ulaznice:

500 kn         15.06. – 24.06.2009.                                        450 kn        15.06. – 24.06.2009.

550 kn         na ulazu                                                           450 kn        na ulazu

{snippet 1}

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2