Skip to main content
  • alt
  • 15.04.2014.

Laurent Garnier u Beogradu

Velikan svjetske elektronske scene, inovator, producent i DJ Laurent Garnier nastupit će na partyju u beogradskom Depou u okviru serijala Kozmik 20 kojim tamošnje istoimeno DJ udruženje nastavlja proslavu dva desetljeća rada. 

 
Popularni francuski selektor ove je godine u novoj diskografskoj ofenzivi koju prate nastupi u najznačajnijim klubovima širom planeta, uz osobnu želju da Beograd i ovog puta bude njegova nezaobilazna destinacija. Garnier je već tri desetljeća aktivan na svjetskoj elektronskoj sceni s opusom od sedam studijskih, 11 miks i četiri kompilacijska albuma, praćenih stotinama singlova i remiks izdanja, uz komponiranje originalne glazbe za suvremeni balet. 
{youtube}WcWsJbYeqhM{/youtube}
 
U proteklih godinu dana, objavio je i dopunjeno izdanje kultne knjige “Electrochoc”, koja je univerzalno prihvaćena kao najkompletnija priča o razvoju elektronske glazbe i popratne subkulture.Nikad nisam htio  biti stari izvođač koji pušta svoje stare hitove samo kako bih ugodio starijoj publici, nedavno je francuski umjetnik ovim riječima opisao zašto se uvijek iznova obnavlja i nastavlja istraživati glazbu, ali i umjetnost u cjelini. Nedavno je objavljen i strip “Rêves syncopés” koji potpisuju francuski autori Mathilde Ramadier i Laurent Bonneau, a koji prati Garnierov put od početaka u Manchesteru do današnjih nastupa u velikim klubovima i na festivalima.
{youtube}5pA8Wejdg60{/youtube}
 
Od ove godine pokreće projekt jednostavnog imena Garnier koji predstavlja seriju od pet izdanja za pet izdavačkih kuća u pet zemalja kojima želi ispričati još jednu glazbenu priču od početaka housea u Chicagu do suvremenih trendova na svjetskoj sceni. Sva izdanja pratit će razgovori s organizatorima, vlasnicima klubova, novinarima i partijanerima svih generacija, a koji će biti objavljivani na Garnierovoj službenoj stranici kako bi upotpunili glazbenu stranu ovog projekta. 
{youtube}lnO7t0cRoWA{/youtube}
 
Party se održava u subotu, 17. svibnja, lokalnu podršku Garnieru daje Kozmik kolektiv koji čine Vlada Janjić, Gordan Paunović i Boža Podunavac. Ulaznice po promotivnoj cijeni od 990 dinara u prodaji su od 11. travnja putem prodajnih mreža Eventim i Gigstix, po čijem isteku će ulaznice stajati 1190 dinara.
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop