Skip to main content

Loopjunkies-i ovaj vikend u Dubrovniku

Ovaj poznati audio-vizualni tim 8.3.2008. stiže u dubrovački klub 'Lazareti' prodrmati i probuditi iz zimskog sna uspavane partijanere željne dobre zabave. Svojim drum'n'bass i techno zvukovima  nikoga neće ostaviti ravnodušnima. LoopJunkies AV team razara od kraja 2003. godine. Orijentirani pretežito na drum'n'bass glazbeni pravac, stacionirani su u Splitu i s vanjskim suradnikom u Beogradu. Ova […]

Piše: 

Ovaj poznati audio-vizualni tim 8.3.2008. stiže u dubrovački klub 'Lazareti' prodrmati i probuditi iz zimskog sna uspavane partijanere željne dobre zabave. Svojim drum'n'bass i techno zvukovima  nikoga neće ostaviti ravnodušnima. LoopJunkies AV team razara od kraja 2003. godine. Orijentirani pretežito na drum'n'bass glazbeni pravac, stacionirani su u Splitu i s vanjskim suradnikom u Beogradu. Ova skupina mladih producenata, DJ/VJ-eva, dizajnera, promotora i organizatora, trenutno je najperspektivnija i najaktivnija audiovizualna grupacija u Hrvatskoj što se tiče izdanja i produkcije. Tvorci ''brand''-ova ''Karantena'', ''Techno VS. Drum'n'Bass'' te ''Burning The Beach'' festivala. Odgojeni na tvrdim zvukovima hard core-a, metal-a i punk-a, LoopJunkies team crpi ispiraciju iz navedenih stilova u svoje radove. Implant i Xplode su predvodnici kolektiva, a uz njih se nalaze i Drizzt, Karmakumulator te Silver Surfer. LoopJunkies team je sinonim za dobar tulum u Splitu.

Implant se već 5 godina aktivno bavi produkcijom drum'n'bass-a, a uz drum'n'bass producira i hip hop, trip hop, techno, dubstep, IDM,… Njegovu kvalitetu prepoznali su mnoge izdavačke kuće (Black Hoe recordings, Nightmare, Mind Technologies, Evil Beats,…) te mnogi drugi drum'n'bass producenti i DJ-evi s kojima aktivno surađuje (Tamas, BTK /Identity/, Solarcube, Zero Method, Treo,…). Slovi kao prvi hrvatski drum'n'bass producent koji je izdao na stranom ''labelu''. Prvo izdanje ''Get Mad EP'' izašlo je na bugarskom Black Hoe recordings-u, te 4 uratka na dvije kompilacije ''Lustfull'' i ''3'' na Američkom Nightmare Recordings-u. Još ga čekaju izdanja na Conflicted rec, Wayside, Mind Technologies te Malfuncktion recods. Također gostuje i na BTK-ovoj /Identity/ ''stvari'' pod imenom ''Hell of Techno'' koja će izaći također na vynilu na svima već znanom Obscene labelu kojeg drži poznati drum'n'bass producent Dylan.

Njegov momčadski kolega i desna ruka je Xplode, koji se bavi audiovizualnom produkcijom i dizajnom još od početka 2002. godine. Njegova uloga u LoopJunkies kolektivu jest prezentirati LoopJunkies u punom sjaju pred publikom. Njegovi video setovi s Implantom su poseban ''show'' u koji su se već odavno mogli uvjeriti mnogi. Njegove dizajnerske i video uratke potpisuju belgijski Influenza Media i ElectroTribe iz Njemačke. Radio je na partijima s mnogo poznatih producenata (Bad Company, Pendulum, John B, Derrick May, Carl Cox, Terrence Fixmer, Aril Brihka, Oxia, …) te na mnogim festivalima i događajima (Hartera, Priredba, Elektro Funk Festival, Revival, Exhibiton,…). Slovi kao najaktivniji i najtraženiji VJ u Hrvatskoj. Osim vizualnih performansa i dizajna skupa s Implantom je organizator veš poznatih serijala partija ''Karantena'' te prvog hrvatskog seaside festivala ''Burning The Beach'' na otoku Korčuli. Također u suradnji s Implantom radi na novom techno live act projektu.

Drizzt pod pravim imenom Luka Lukač je član koji se pridružio kolektivu 2005. godine. Ujedno je i sastavni član organizacije "Underground Control" gdje s svojim klubom "Murall" u Splitu organiziraju Techno partije. On svojim mixanjem i selekcijom natjera i najzahtjevnije u mrdanje.

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2