Skip to main content
  • 20.03.2017.

Mlada techno noć u Pub Mac Key-u uz Marula i Mistress Mileu!

U Požegi se u subotnjem loncu 25. ožujka kuha nešto sjajno. Zaviriš li pod poklopac Pub Mac Key kluba vidjet ćeš kako ključa baš techno.

 
Vatru pod ognjištem pripalila je mlada entuzijastica iz Slavonskog Broda Lea Tolić, no ti je poznaješ kao svježe ženske ruke techna na sceni pod aliasom Mistress Milea. Mlada žena koja ulaže trud, ljubav i vrijeme u scenu koju voli nastupa kroz prekrasne bešavne priče gdje ne postoji nebitan element i jednako lako sjeda i iskusnom starom uhu kao inovacima plesa pod strobom. Karizma, odlična intuitivna selekcija i majstorovo u miksanju okosnice su onoga što te čeka kada Mistress Milea preuzme noć. Gost je splitski ti M&M-s, Mario Marelić sparkiran iza Marul nomenklature.

 
Za Marula sve je počelo ne tako davno 2014. kada je predani plesni staž zamijenjen pultevima. Dva CD playera, svakodnevno puno radno vrijeme vježbanja i učenja, susret s DJ Jockom, neslužbeni Ultra after i finale burn Residencyja kasnije i tu smo gdje jesmo. To "tu" je sjajna lokacija napretka i odgovornosti da ispuniš pohvale kao jedna od najperspektivnijih domaćih klica DJ-inga i produkcije. Uši zajednice rado su prihvatile Marulove vještine pa ćeš izdanja loviti na internacionalnim labelima poput Groovanta, Decoded Recordsa, Moonklifta, u mraku klubova ili pod festivalskim zastavama Moondancea, Island of love festivala, Love Carnivala ili na gažama u Njemačkoj (uključujući i kultni punkt Nachtigall)…
 
Pitate li ga kako bi sam definirao ono što pušta, mora se nasmijati svjestan kako su mu uglavnom dodijelili techno značku, ali Marul cuka u rukavu mnogo više pa se u setovima ugnijezdi sve na spektru od deepa, preko tech housea, jackin housea i nudisca do techna. Svi kreativni ljudi granice, barijere i žanrovske opne gledaju jednostavno kao sugestije, arbitrarno povučene linije koje olakšavaju snalaženje na poljanama elektronike, nikako kao pravila postojanja.

 
A da bi otvorio noć muško-ženske klackalice Marula i Lee, intro zagrijavanje ti u ovom mladom lineupu preuzima jednako mladi momak iz Nove Gradiške, Karlo Matijević. Upadaš za cijenu osmijeha aka free, računaš da si na vratima oko ponoći i da doručkuješ tek negdje oko izlaska sunca u 6. Zapikiraj si 25. ožujak na kalendaru i dođi podrži svoje malade ljude sada, desetljeće prije no što će postati stupovi koji nose domaću scenu i kao imperativ – pleši, pleši, pleši!
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2