Skip to main content

Njemački gost donosi house, minimal i techno u Lazarete!

Kreneš li u modusu Nika Praskatona povećalom i uhom slijediti beat prema krajnjem jugu svoje zemlje, svi putevi neminovno vode u Lazarete, gdje čeka njemačko iznenađenje.

 
Zdanje Lazareta, koje je stoljećima prije služilo kao preliminarna karantena prije ulaska u grad gospi i gospara, niknulo je tristotinjak metara od uvriježenih zidova koji su čuvali dubrovačku Republiku, no ono što je prije razdvajalo sada pod zastavama ujedinjujuće moći glazbe spaja i grli svime onime što drži ritam.
 
Novo uranjanje, kojim Lazareti pružaju toplinu s hladnijih gradskih pločnika glazbe gladnima, čeka u subotu 12. studenoga na novom izdanju FunkYou plesnjaka na kojem nam se pridružuje i gospodin Johnny D.
 
Sada sin njemačkih ulica, Johnny D u osobnoj nosi ime Johannes Debese i svoj put započinje kao sin izbjeglica iz Eritreje čiju tradicionalnu glazbu, uz hip-hop, funk i soul, ugrađuje u inspirativne temelje zvuka koji gradi u godinama koje dolaze. Prvi susret s elektroničkim bio je s krhkih 13, nakon čega uskoro sam grabi miksetu. Skromni breakbeat setovi pretvaraju se u bogatu karijeru onoga ugniježđenoga unutar Mannheimskog kolektiva uz ekipu kao što su Ray Okpara, Nick Curly, Nekes i Federico Molinari. House partiji kolektiva rezultirali su stvaranjem vlastitih labela Oslo, 8Bit i Cecille.

 
Johhny D nastavio je osobnu glazbenu evoluciju pod utjecajem minimalne elektronike, koja ga je ujedno ponukala i na produkciju. Lutaoc žanrovima mogao bi labavo negdje biti smješten na razmeđe housea, minimala i techna, a u setovima ćete ga uglavnom vidjeti live kako miluje vinile prstima. 
 
Izdanja poput ‘Manipulation’, ‘Walkman’ i ‘Orbitalife’ otvaraju put prema internacionalnim label bombama Cocoona, Moonharboura, Strictly Rhythma, BPitch Controla i Mobileea, a potvrde pljušte kao jesenske kiše s nominacijom za najboljeg newcomera godine i najbolju traku godine. Na specifični glazbeni koktel plesale su eminentne lokacije i festivali – Womb u Tokyu, Panorama Bar, Club der Visionäre u Berlin, brazilski D-Edge, nedavno zatvoreni fabric, talijanski Tenax, Time Warp u Njemačkoj, belgijski I love Techno, ruski Gypsy Club, Amnesia na ibiškom pijesku… i sada dubrovačka sonorna kruna Lazareta.
 
 
 
Započinjemo uru prije ponoćnog susreta kazaljki, a domaći tabor kao podršku i dobrodošlicu njemačkom gostu šalje spretne ruke Benxa iz WTF Dubrovnik ekipe. Dođi, pleši, razveži sve čvorove unutra, slobodan, svoj i simultano svačiji i ničiji na podiju do pozdrava svitanju u 6 ujutro. Floor Lazareta je spreman!
sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop