Skip to main content
  • 16.12.2016.

Nova u Berlinu!

Realno je noć kao i svaka druga, party kao i svaki drugi, nekoliko sati izvan žrvnja svijeta u kojima si samo ti, takav kakav jesi, neskriven i slobodan na podiju, okružen onima koji su tvoja odabrana obitelj izvan genetskog ruleta. Ali nije samo još jedna noć, zar ne?

 
Nije samo još jedna ponoć i nije samo još jedan šank i podij. Nije zbog sveg onog značenja koje mu pridaješ i nije zbog neminovnosti analize i sinteze kroz koju ćeš provući kako je izgledalo tvojih prethodnih 12 mjeseci, ili preračunato u staž okorjelog partyjanera prethodna 52 vikenda. Onaj ti koji je započeo 2016. nije više isti kao onaj koji će je završiti. Dogodile su se ljubavi, povezivanja, odvezivanja, istomišljenici, suparnici, neočekivani problemi i jednako neočekivane radosti, šokantna iznenađenja i gotovo nevjerojatne slučajnosti. Preživio si ih sve i u idealnom scenariju izašao iz njih bolji, iako možda malo umorniji. Nema veze, san je za amatere i prespavat ćeš 1.siječnja. No do tada ima još toga za proplesati, ima jedno značajno odbrojavanje i simbolički rez sa svime što puštaš i što zadržavaš u prostorima sebe do naredne Nove.

 
Pa kada već slaviš nema razloga da, imaš li nagli napad dromomanije i nešto keša već spremljenog sa strane za hodočašće preko granice, to ne bude jedan od naj glazbom natopljenih gradova koji možeš posjetiti. Zid je davno srušen i s njim i mržnje, zamjeranaj i totalitarizam kontrole uma, srca i tijela. U novo-staroj slobodi, berlinski podiji, kao mjesto zigote specifične linije techna, osjećaju odgovornost ponuditi oproštajku od prethodne godine kako priliči. Pa smo tako odabrali pet mjesta za biti zateknu li vas puti na berlinskim pločnicima.
 
GÜTERPALAST
 
Techno bunker, skrivena mjesta ispod stopala nadzemnih Berlinčana i Berlinčani omogućuju ti da se izgubiš u podzemnom labirintu, izdvojiš se sa svjetla grada u mrak, uđeš duboko u nesvjesno i preradiš sve što trebaš, dolje ispod asfalta. Poželiš li se otvorenog neba, za pauzu možeš izaći u veliki otvoreni vrt
 
Lineup: TBA
 
 
Watergate
 
Kult Watergatea se povodi onom značajnom maksimom da je svaki izlazak ujedno i ulazak u nešto novo. Jedina konstanta života u kojemu sve neprekidno pleše i pomiče tektoniku sudbinskih ploča je promjena a soundtrack ovog berlinskog iskoraka u novo biti će popraćen uz zvuke umjetnika:
 
Extrawelt (live)
Matthias Meyer 
La Fleur 
Sebo K 
Marco Resmann
Ruede Hagelstein (live)
Cinthie
Lee Jones 
The Cheapers
Stassy & Wilck
Robin Drimalski
Metro
 
 
 
Tresor
 
Zarobljen u Tresoru, siguran u techno sefu koji neće dozvoliti da ti se išta dogodi izvan lijeposti bivanja, skačeš na četverodijelni party u kojem si slobodan klizati kako te volja.
 
Line-up /
Globus:
Objekt (PAN/ Berlin)
Carlos Souffront (Interdimensional Transmissions/ Detroit)
Derek Plaslaiko (Interdimensional Transmissions/ Detroit)
Eric Cloutier (The Bunker, Mosaic/ Berlin)
Bryan Kasenic (The Bunker/ NYC)
Handmade (Tresor.Berlin)
 
Tresor
Oscar Mulero (PoleGroup, Warm Up Recordings/ ES)
Jonas Kopp (Tresor Records, Curle/ AR)
DJ Deep (Tresor Records, Deeply Rooted/ Paris)
Claudia Anderson (Singular Records/ Vienna)
Roberto (Fossil Archive, Fachwerk/ UK)
Mareena (Unrush, Tresor.Berlin)
Mario Berger (Tresor.Berlin)
 
+4Bar: 
Live: Route 8 (Lobster Theremin/ HUN) 
Ron Wilson (Tanzmichmal, 777/ Berlin)
Sarah Miles (Berlin Community Radio/ Berlin)
 
Aurora
Gloria Viagra (Squeeze Box/ Berlin)
Miss Italia (Tresor.Berlin)
 
 
 
Arena Berlin
 
Preuzimajući berlinsku Arenu golemi HYTE dolazi s više manje popisom tko je tko techno krda. Bivše odlagalište autobusa, zatim prenamijenjena oružarnica, danas je golemi industrijski prostor posvećen plesu koji ujedno ima i pogled na rijeku Spree, ponad koje ćeš u ponoć uhvatiti spektakularno slavlje na razini čitavog grada, golemim vatrometom.
 
Line-up /
Caleb Calloway
Carl Cox
Chris Liebing
Cuartero
Cuky
Cyril Claudel
Dubfire :LIVE HYBRID 
Fabio Florido
Ferro
Fritz Kalkbrenner (live)
Junge Junge
Loco Dice b2b Seth Troxler
Lollino
Monika Kruse
Oskar Offermann
Richie Hawtin
Tobi Neumann
Yaya
 
 
Maxim Gorki kazalište
 
Ravno u kulturalni centar grada u kojem je techno proglašen visokom kulturom, u  velikoj centralnoj dvorani, uz Dj dio, live prostor u lobiju, hranu i vatru u vrtu prije ponoćne vatre na nebu.
 
Dapayk solo (Stil vor Talent / Mo´s Ferry Prod.)
Channel X (Stil vor Talent)
Kaiser Souzai (Ball Room)
Berghson
Pegah (Abend App / proud magazine Berlin) 
Dede
Baris Cengiz (Techno Türken) 
Leiser / Michael Schönmoser & Sawatzki (live violin) // KaterBlau
Afagh Irandoost
EminoGrande (Abend App / proud magazine Berlin)
Antiego
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk