Skip to main content

Nova u Depo klubu uz britanskog techno pionira!

Jedno si vrijeme bio potpuno bezvremenski, iščupan iz kronologije i ravnajući se samo prema nemilosrdnoj smjeni godišnjih doba. I tada smo ukrotili vrijeme.

 
Od sunčanih, preko mehaničkih do digitalnih satova, oni su rascjepkali tvoje vrijeme u pravilne razmake, jednake monomere vremena koje ćeš kasnije spojiti u polimer svojih priča. No kako ti je u prirodi da priče imaju početak i kraj i kako su ti nužne faze i etape da bi bilježio svoj napredak, sa satom je stigla još jedna sjajna stvar. Nova Godina.
 
Za razliku od uvriježene ideje da je Nova Godina samo još jedno ostavljanje noći na podiju, na kojoj samo imaš odbrojavanje da začiniš večer, ona je toliko mnogo više. Ona je prilika da ostaviš iza sebe staro, zaboraviš loše, spremiš ono dobro i poneseš sa sobom pouke dalje u novu revoluciju i rotaciju oko svoje matične zvijezde. Moć nadnevka 1.1. je da neosporni pokretač promjena, čist rez sa svime što je bilo. 

 
I baš zato jer se po jutru dan poznaje DEPO je odlučio pružiti vam najbolji mogući start na 10 sati deranja džonova na podiju i zatim još after, za svaki slučaj ako vam nije bilo dovoljno. Za pult staje britanski meštar najčišćeg destiliranog techna, Mark Broom. Ova metla pomest će sve ono nakalemljeno na dušu i ostaviti čiste nove prostore za početak kolektivne friške životne etape. Za Marka ljubav se rodila sasvim slučajno u ljeto '89, kada se zatekao na odmoru na Tenerifima i do ušiju su doplutali prvi zvuci tek rađajućeg se Chichago i acid housea. Povratak u Veliku Britaniju nije mogao izbrisati sjećanja na novo otvorenu zvučnu sferu i Mark se baca u potragu za glazbom koja mu se začičkala za dušu, tipu preko pulta daje lovu za miksetu i rođena je jedna karijera. 

 
Imao je čast u svome radu staviti svoj pečat na trake velikih kao što su Dubfire, Edit Select, F.U.S.E, DJ 3000, Alan Fitzpatrick, Robert Hood, Truncate… Toliko godina kasnije techno brada ne miruje i u posljednje vrijeme ste mogli uhvatiti  njegov "Borders EP" s Garyjem Beskom na BEK Audio, "Neon EP" na njegovom vlastitom labelu Beard Man kao i "Attitude" s španjolske techno kuće Non Series.
 
S neospornom moći da od hodočasnika pod pultom izvuče i zadnji atom energije kada sunce već ustaje, sjedenjem za obiteljskim stolovima velikih labela poput Mo'wax, Warp, R&S, i dva desetljeća rezanja zraka oštrim zvukom na domaćoj sceni učinili su da zasluži poštovanje i onih kojima se onoga tako davnog toplog ljeta divio iz daleka.

 
Britanskom pioniru društvo u najznačajnijoj noći godine pružaju i domaći nosivi zidovi elektroničke kuće Kiki, Mr. DJ Dario, Zoky, Teo Harouda, imenjak mu Teo Zver, Teychee i Frenki.
 
Datum nije ni potrebno navoditi, tako i tako je kulminacija svih onih pitanja "Kamo ćeš za Novu?" Počinjemo u 22 i ne stajemo do 10 ujutro. Oni koji prežive ostaju dok kapci i stopala izdrže. Dok nova ne stigne uživajte u još uvijek staroj s malo preliminarnog obrazovanja od elektroničke brade same.
 
 

wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop